Volledig scherm

Masturberende man (74) zwaait met vleesmes in Etten-Leur: bezorgdheid bij omwonenden

ETTEN-LEUR - Een 74-jarige man is in Etten-Leur opgepakt omdat hij met een vleesmes had gezwaaid richting een buurtbewoner. Volgens buurtbewoners zorgt de man regelmatig voor overlast door zich naakt en masturberend in en rond zijn woning te lopen. Hij is vermoedelijk dementerend. Dat meldt de politie.

Donderdag sprak in de wijk Hooghuis de buurtbewoner de man aan op zijn onzedelijk gedrag. Vervolgens greep de 74-jarige man het vleesmes en uitte hij allerlei bedreigingen. Hij zwaaide dreigend met het mes, zo vertelde de buurtbewoner aan de politie. Er raakte niemand gewond.

De gemoederen liepen hoog op in de wijk. Buurtbewoners zijn bezorgd. Tegen de man is aangifte gedaan.

De man werd in een cel gezet. Ook de GGZ is ingeschakeld vanwege de geestelijke toestand van de man. De politie wil naast een strafrechtelijk traject ook een hulpverleningstraject opstarten.

Enkele buurtbewoners zeggen al jaren last te hebben van de man omdat hij van de bovenverdieping in de tuinen kijkt.

Lees zaterdag meer in BN DeStem

  1. Servais Knaven komt met APB-opleidingsploeg voor junior vrouwen in koers

    Servais Knaven komt met APB-op­lei­dings­ploeg voor junior vrouwen in koers

    Servais Knaven hield vrijdagavond in Etten-Leur zijn nieuwe APB Junior Women Development team ten doop. De oud-prof en Sky-ploegleider wil jonge rensters beter voorbereid de overstap naar de elite laten maken. ,,Die stap is nu te groot. Ook al omdat het niveau bij de elite vrouwen erg hoog geworden is. De paradox is dat het heel goed gaat met het Nederlandse vrouwenwielrennen, maar daaronder gebeurt er op het gebied van opleiding heel weinig”, motiveert Knaven zijn initiatief.