Volledig scherm
Voormalig beheerder Toon Rokx met het beeld in betere tijden. © Archieffoto Johan Wouters

Mariabeeld uit 't Kapelleke Etten-Leur gehaald en vernield

ETTEN-LEUR - Heiligschennis in Etten-Leur. Onbekenden hebben het Mariabeeld dat in het 't kapelletje op de Markt staat meegenomen en verderop kapot gegooid. Dat is gebeurd in de nacht van maandag op dinsdag.


Ook in de nacht van dinsdag op woensdag is er ingebroken in het eeuwenoude gebouwtje dat door Etten-Leurenaren liefkozend 't Kapelleke wordt genoemd. Tijdens de tweede inbraak is er zo goed als zeker niets meegenomen uit de kapel.

Kaarsje
"Maria is maandagnacht ter hoogte van de Oude Bredaseweg op de straatstenen gegooid en vernield. Verschrikkelijk dat je zoiets doet. 't Kapelleke is voor veel mensen een bijzondere plek. Elke dag komen inwoners van alle leeftijden naar de kapel om een kaarsje te branden en om te bidden tot Maria.

Ze staat centraal in deze ruimte en dan wordt ze zo bruut weggehaald. Dit hebben we als parochie niet eerder meegemaakt. Veel mensen zijn ontdaan. En dan gebeurt zoiets ook nog een keer in mei, de Mariamaand", laat Bastiaan Anink, woordvoerder van de H. Mariaparochie weten. Inmiddels is er een nieuw Mariabeeld neergezet. Het kapotte exemplaar is volgens Anink niet te reperaren. "Dat is geen doen voor onze klusgroep."