Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Sem van der Wal

Mantelzorger in Etten-Leur krijgt in 2019 minder geld

ETTEN-LEUR - Goed én slecht nieuws in Etten-Leur. Twee keer zoveel mensen ontvingen in 2018 de mantelzorgwaardering, een cheque van 125 euro. Het gevolg? Dat het budget is overschreden waardoor de waardering in 2019 wordt verlaagd naar 100 euro. 

De mantelzorgwaardering blijkt een succes in Etten-Leur. In 2015 vroegen 502 mensen de waardering aan, in 2017 waren dat er 641. Vorig jaar nam dat aantal een vlucht: 1348 aanvragen. Hoe dat komt? Volgens wethouder Martin van der Bijl (VVD) is vorig jaar voor het eerst een brief gestuurd naar alle Wmo-cliënten in Etten-Leur. ,,Daarin hebben we kenbaar gemaakt dat er een waardering is. En de vraag gesteld of ze een mantelzorger kennen.”

  1. Een aanhouding en verschillende boetes en bekeuringen uitgedeeld tijdens patsercontrole in Etten-Leur: dit zijn de resultaten
    VIDEO

    Een aanhouding en verschil­len­de boetes en bekeurin­gen uitgedeeld tijdens patsercon­tro­le in Et­ten-Leur: dit zijn de resultaten

    ETTEN-LEUR - Tijdens een patsercontrole bij het Brabantpark in Etten-Leur heeft de politie samen met de Belastingdienst woensdagavond verschillende bekeuringen uitgedeeld, boetes geïnd en beslag gelegd op auto's. Er is ook een 20-jarige man uit Prinsenbeek aangehouden, omdat hij een imitatiewapen in de auto had liggen. Daarnaast is er 38.000 euro aan openstaande vorderingen geïncasseerd.