MaMi-spektakel weer record rijker

VideoETTEN-LEUR - Met 3.148 bellende Stijloren kan de organisatie van het MaMi-spektakel weer een wereldrecord toevoegen aan de lange lijst. Het was maandagmiddag niet zo moeilijk om aan dat record te komen, want het vorige stond met slechts 639 op naam van Londen.

Bovendien werkte het weer na twee slechte jaren deze keer wel mee. Het was dan ook één groot en druk bezocht feest op de Markt.

De organisatie hoopt met de verbetering van het record een plaats te krijgen in het Guiness book of records. Een deurwaarder heeft alles geregistreerd en zijn rapport gaat met een dvd naar het Guiness book. ,,We hebben een bestaand record verbroken. Dus we zullen nu wel een plaatsje in dat boek krijgen'', zegt voorzitter René Starink van het Stijlorenrijk.

Na de meer dan geslaagde recordpoging kijkt hij nu al weer uit naar volgend jaar. Dan is het  MaMi-spektakel voor de 33ste keer. Dat jubileum moet iets bijzonders worden. ,,Daarover zijn we nu al aan het nadenken.''

Volledig scherm
Burgemeester Miranda de Vries (in het midden met lichtblauw jasje) bereidt zich voor op de recordpoging. © Jos Hack
Volledig scherm
MaMi in Etten-Leur. © Jos Hack
Volledig scherm
MaMi in Etten-Leur. © Jos Hack
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement