ANP
Volledig scherm
ANP

Machinist woedend op spoorboomklimmers in Etten-Leur: duo steekt vlak voor trein over (video)

ETTEN-LEUR - Levensgevaarlijk: twee jongemannen klauteren over de spoorbomen bij station Etten-Leur. Het is te zien op een video van Dumpert.

De jongeman die als laatste over de spoorboom klautert, loopt vlak voor de trein die komt aangereden. De trein mindert dan al flink vaart om te stoppen op het station.

Het is goed te begrijpen dat de machinist woest is. De spoorboomklimmers lopen het perron op om de trein, die zojuist toeterde, te halen. Maar de machinist stopt, opent zijn deur en roept dat e niet mee mogen met de trein. Hij herhaalt het nog even in het Engels omdat zij het kennelijk niet verstaan.

Onlangs is ProRail een campagne begonnen om onveilig gedrag bij spoorwegovergangen aan de kaak te stellen.

 
  1. Stormloop op boekenpakketjes: bibliotheek zet actie met gratis boeken op pauze

    Stormloop op boekenpak­ket­jes: biblio­theek zet actie met gratis boeken op pauze

    ETTEN-LEUR - ‘Misschien kunnen we op deze manier veertig, vijftig gezinnen aan boeken helpen, in een tijd zonder bieb.’ Dat is wat Willeke Rosdorff van Nieuwe Nobelaer dacht, toen de bibliotheek een actie bedacht om gratis boeken uit te delen in coronatijd. Maar de belangstelling voor de actie bleek vele malen groter dan verwacht: inmiddels hebben zich zo’n 570 mensen gemeld voor een boekenpakket.