Volledig scherm
© Dirk-Jan Gjeltema

Lokale afdelingen willen onder één bestuur verder: VVD Marklanden

ETTEN-LEUR/MOERDIJK - De VVD-afdelingen Etten-Leur, Moerdijk en Halderberge willen onder één bestuur verder gaan. De naam van de nieuwe afdeling luidt VVD Marklanden, meldt Harold van Hoof, die de communicatie voor zijn rekening neemt.

Volgens Van Hoof is de samenvoeging het gevolg van het streven van de landelijke partijleiding om het onderlinge netwerk en de uitwisseling te versterken. "De fracties blijven in hun eigen gemeente opereren, er komt een overkoepelend bestuur dat vooral faciliteert."

De VVD-Marklanden heeft al een bestuur klaar staan, dat wordt gevormd door de huidige voorzitters uit de buurgemeenten. De beoogd voorzitter komt van Moerdijk: Frans Gerritsma. Zijn vice-voorzitters zijn Hans Bejaars (Etten-Leur) en Peter-Jan Jongenelen (Halderberge). Het dagelijks bestuur wordt gecompleteerd door secretaris Hans van Geel en penningmeester Ingeborg Noonen.

Op dinsdag 25 oktober komen de huidige afdelingen samen in De Linde in Etten-Leur. "Eerst in drie aparte zalen, waar de financien en jaarstukken nog worden doorgenomen", licht van Hoof toe. Naar verwachting kunnen de VVD'ers binnen een uur samen naar één zaal om de nieuwe afdeling op te richten.

Met de stap volgen Etten-Leur, Moerdijk en Halderberge de afdelingen in Roosendaal en Woensdrecht en in Rucphen en Zundert, die eerder tot een soortgelijke samenwerking besloten.