Lof over de 'nieuwe' Bisschopsmolenstraat in Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Het heeft even geduurd, maar de reconstructie van de Bisschopsmolenstraat in Etten-Leur nadert zijn voltooiing. De eerste reacties zijn positief, bleek gistermiddag.  Het fraaie winterweer deed een extra duit in het zakje.

Het eerste wat opvalt als je de Bisschopsmolenstraat vanaf de rotonde bij de Rode Poort opwandelt, is de breedte van de straat. Daar is uiteraard niets aan veranderd, maar het ruimtelijk effect van de reconstructie is opvallend. De mooie bomen in de straat komen ook beter tot hun recht. Het echtpaar Van Marrewijk is lovend. ''De trottoirs zijn breder gemaakt ten koste van de weg. Ik vind het fraai geworden. Echt een  verbetering. De fietspaden zijn ook goed zo. De combinatie van verkeer, fietsers en voetgangers pakt goed uit", zegt Henk van Marrewijk. 

Zijn vrouw Hanny is eveneens enthousiast. "Wel vind ik de uitgang van de parkeergarage bij de supermarkt verraderlijk. Als je naar buiten rijdt, zit je meteen op het trottoir. Als voetganger word je snel verrast. Ik hoop dat ze daar nog maatregelen tegen nemen."

Net als het winkelend publiek zijn de ondernemers blij met de 'nieuwe' Bisschopsmolenstraat. Rebecca Goossens van kledingzaak Pakhuis 1920: "We horen nu meer bij het centrum. Dat merken we aan de voorbijgangers. Er is meer aanloop. De klanten zeggen tevreden te zijn met hoe de straat er nu uitziet."

Bij De Been Slaapadviseurs delen ze die mening, maar een medewerker zegt het wel jammer te vinden dat er zoveel laad- en losruimte is gekomen in de straat. Er zou door de vrachtwagens in de praktijk maar weinig gebruik van worden gemaakt en het gaat ten koste van de normale parkeerruimte. Rebecca Goossens ziet dat ook als een minpuntje. "Het is toch jammer voor de klanten dat ze hier niet voor de deur kunnen parkeren, terwijl dat verderop in de straat wel kan."                 

Volledig scherm
Door de komst van de DIRK-supermarkt, de passage en de fraaie bestrating heeft de Bisschopsmolenstraat meer allure gekregen. © Gerard van Offeren / Pix4Profs