Loïs met kerstkaart op de bres voor juffen en meesters

VIDEO,,De juffen en meesters, maar ook de bazen van de scholen krijgen niet genoeg geld. Daarom wilde ik een groep opstarten om geld in te zamelen". En dus stuurde de 7-jarige Loïs Verdaasdonk een kerstkaart naar burgemeester Miranda de Vries van Etten-Leur met haar idee. Vandaag kreeg ze antwoord. 

Volledig scherm
7-jarige Loïs Verdaasdonk leest de brief van burgemeester Miranda de Vries voor aan haar klas in Etten-Leur. Still uit video Mariette den Engelse © BN DeStem

Lieve Loïs...

Zo begint de brief  voor de zevenjarige leerling uit groep 4 van basisschool De Leest. De burgemeester vindt het knap dat Loïs zich al zo jong inzet voor een mooier Etten-Leur. ,,Daar geniet ik van." 

Aandacht

Loïs geniet op haar beurt van alle aandacht die het teweegbrengt. Ze mag de brief voorlezen in de klas, de krant is erbij met een fotograaf. En de burgemeester komt binnenkort een keer limonade drinken in de klas.  Het kan niet op. De 7-jarige geniet met volle teugen. 

Ze heeft de burgemeester al een keer gesproken. ,,We gingen de kerstkaart afgeven bij het gemeentehuis. Maar eerst ging ik met mama een broodje eten bij Bakker Bart . En daar stapte de burgemeester zomaar binnen. Mama had een foto opgezocht en herkende haar. Toen heb ik haar de kaart zelf gegeven", glundert Loïs. 

Volledig scherm
© Claudia Verlind

Het beloofde antwoord viel vanmorgen op de deurmat. Voor de juffen, meesters en bazen kan de burgemeester niets doen. Het geld voor onderwijs komt uit Den Haag.  Maar ze wil graag Loïs en haar klasgenootjes beter leren kennen. ,,Ik kom graag een keertje limonade drinken. Dan leg ik uit wat een burgemeester allemaal doet."

Volledig scherm
© Claudia Verlind
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Stemmen voor publieksprijs van het centrumFIT sportgala in Etten-Leur

    Stemmen voor publieks­prijs van het centrumFIT sportgala in Et­ten-Leur

    ETTEN-LEUR - Tot 10 januari kunnen er stemmen uitgebracht worden voor de publieksprijs van het CentrumFit sportgala in Etten-Leur. Belangstellenden kunnen daarvoor op de site www.sportgala-ettenleur.nl terecht. Daar vinden zij de namen van alle genomineerde sporters. Voor de publieksprijs kan er gestemd worden op kandidaten die genomineerd zijn als sportman, sportvrouw of sporter met een beperking. Een van die in totaal 24 sporters krijgt zaterdag 26 januari de Piet Sprenkels publieksprijs.
  2. Etten-Leurse schrijfster Mary van Duuren signeert haar boeken bij The Readshop in haar woonplaats

    Et­ten-Leur­se schrijf­ster Mary van Duuren signeert haar boeken bij The Readshop in haar woonplaats

    ETTEN-LEUR - De Etten-Leurse schrijftster Mary van Duuren geeft zaterdag een signeersessie in The Readshop in het winkelcentrum in haar woonplaats. Dat gebeurt tussen 14.00 en 15.30 uur. De 55-jarige Van Duuren heeft inmiddels drie boeken op haar naam staan. De meest recente is ‘De schittering in de diepte’. Dat boek gaat over een terroristische aanslag in Brussel. Hoewel het fictie is heeft de schrijfster zich wel laten inspireren door de gebeurtenissen die in 2001 plaatsvonden in de Belgische hoofdstad. Naar aanleiding van het verschijnen van ‘De schittering in de diepte’ is de Etten-Leurse inmiddels te gast geweest in verschillende radio- en televisieprogramma's bij regionale zenders. Dat is in de smaak gevallen. ,,Een paar jaar geleden kon ik hier alleen maar van dromen”, zegt Van Duuren. ,,Al die media-aandacht is fantastisch en ik geniet er met volle teugen van.”