Volledig scherm
De oude camperplek. © Robert van den Berge/het fotoburo

Limiet voor De Turfvaart in Etten-Leur nog bij vijf campers

ETTEN-LEUR - De gemeente is onverbiddelijk: zolang er geen nieuwe regels zijn moet jachthaven De Turfvaart in Etten-Leur zich aan de oude houden. Uitbater Ton Stoop heeft afgelopen week formeel een verzoek ingediend om af te komen van een dwangbevel dat het stallen van campers beperkt tot maximaal vijf.

Daar komt voor de start van het toeristenseizoen geen verandering meer in, laat gemeentewoordvoerder Anne-Marie van Ommeren desgevraagd weten. Een tegenvaller, verzucht Stoop. „Maar ondernemers kunnen altijd moeilijk omgaan met ambtelijke molens.”

Via een versnelde procedure wil hij een parkeerstrook krijgen van tachtig meter. „Maar hoe snel is snel?”, tekent Stoop daarbij aan. Afhankelijk van de lengte van de campers denkt hij op de strook bij de jachthaven soms meer dan vijf, soms minder kampeerwagens kwijt te kunnen.

Om dit te regelen gaat nu een procedure van start. maar die kost tijd. Het college moet een voorstel formuleren om de regels aan te passen en dat moet vervolgens nog door de gemeenteraad worden goedgekeurd. Wel krijgt de politiek een positieve aanbeveling mee, zodat er misschien tijd kan worden gewonnen. Factor daarbij is hoe de omgeving van de jachthaven tegen de plannen van Stoop aankijkt. Eind vorig jaar bleek al dat hij op warme steun van omwonenden kan rekenen, maar dat één bezwaarmaker zich met handen en tand blijft verzetten.

  1. West-Brabant heeft een groot tekort aan koks, schoonmakers en chauffeurs

    West-Brabant heeft een groot tekort aan koks, schoonmakers en chauffeurs

    BREDA - De krapte op de arbeidsmarkt neemt sterk toe. Dat blijkt uit cijfers van het UWV in West-Brabant. Het aantal WW-uitkeringen daalde in een jaar tijd met 17 procent. Volgens het UWV blijft de groeiende vraag naar personeel niet langer beperkt tot de ict- en technische beroepen, maar komen daar tal van andere beroepen bij. Er is ook een alsmaar grotere vraag naar hoveniers, koks, schoonmakers, horecamedewerkers, bus- en vrachtwagenchauffeurs.