Volledig scherm

Lia Boeren voert lijst Ons Etten-Leur aan

ETTEN-LEUR – ‘Hoera, het is een meisje!’ Roze ballonnen met daarop deze tekst, daalden zaterdagmiddag neer op Lia Boeren. De boodschap was meer dan duidelijk: Boeren is door de leden van Ons Etten-Leur voor de vierde keer gekozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen. Nummer twee is José Lockx. De overige namen op de kieslijst van de lokale partij wordt pas eind deze maand bekendgemaakt.

Lia Boeren is opgetogen dat ze opnieuw de kar gaat trekken. “We hadden in 2010 drie zetels (Louis Roks besloot deze periode een eigen partij te beginnen, red.), maar we gaan in maart voor zeven zetels. We hebben zulke goede mensen bereid gevonden om met ons mee te doen.”

Ons Etten-Leur pleit onder meer voor het inzetten van een volksraadpleging bij besluiten met grote, financiele gevolgen. Ook is de partij voorstander van een vetorecht binnen (regionale) samenwerkingsverbanden en een betere bereikbaarheid van AED-apparaten.

  1. Iedereen verdient een tweede kans
    Geef uw mening

    Iedereen verdient een tweede kans

    Alsof een oude wond werd opengereten. Zo voelde het voor veel inwoners van Hoogerheide toen zij deze week vernamen dan Julien C., de man die in 2006 de 8-jarige Jesse Dingemans om het leven bracht, mogelijk op vrije voeten komt. C. zit nu nog in een tbs-kliniek in Groningen, maar de rechtbank beslist deze zomer of hij naar een instelling voor begeleid wonen kan en op verlof mag, ook zonder begeleiding. Volgens zijn behandelaars is C. daaraan toe. En iedereen verdient een tweede kans, toch?