Volledig scherm
Het Narrenfestijn van Leurse Leut. Narren uit de regio strijden in diverse spelletjes op het podium van het Turfschip. Mini Me uit Snerkersdurp is erg behendig met het 'werpen' van puzzelstukjes. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Leutig: na meer dan 40 jaar komt er weer een jeugdraad van de Leurse Leut

ETTEN-LEUR - Carnavalsvereniging de Leurse Leut is voornemens om een jeugdraad op te gaan zetten en zoekt jongens en meisjes die het leuk vinden om voorop in de polonaise te lopen. 

De jeugdraad bestaat uit een jeudprins(es), nar, grote boer, pliessie en Raad van XI. 

Iets voor jou?

Quote

Tijdens deze avond wordt er verteld wat je als lid van de Jeugdraad kan verwachten

Op maandag 21 oktober is er bij Café Zaal Roeloffs aan het Van Bergenplein om 19.00 uur een informatieavond. Deze avond is zowel bedoeld voor jongens en meisjes uit de groepen 6,7 en 8 uit het basisonderwijs en hun ouders en/of verzorgers. 

Tijdens deze avond wordt er verteld wat je als lid van de Jeugdraad kan verwachten. Na afloop van de avond bestaat er de mogelijkheid om in te schrijven voor deelname aan de jeugdraad. 

Volgens woordvoerder van de vereniging John Vrancken, is het meer dan veertig jaar geleden dat er bij de vereniging een jeugdraad is geweest. Het hoe en wanneer is volgens hem niet meer te achterhalen in de geschiedenis van KV Leurse Leut. 

Meerwaarde

Quote

Een jeugdraad heeft een grote meerwaarde: het speelt zeker een rol in het behoud van de vereniging

John Vrancken, Leurse Leut

Dat het zo lang geduurd heeft om het idee voor een nieuwe jeugdraad weer uit de kast te halen, is volgens hem gelegen in het feit dat de vereniging zich de afgelopen jaren gefocust heeft op diverse andere activiteiten.

,,Een jeugdraad heeft een grote meerwaarde: het speelt zeker een rol in het behoud van de vereniging", aldus Vrancken.

  1. Kara de Rooij uit Etten-Leur maakt duurzame aquarelverf
    PREMIUM

    Kara de Rooij uit Et­ten-Leur maakt duurzame aquarel­verf

    ETTEN-LEUR - Een kunstenares uit Etten-Leur is er in geslaagd verf te ontwikkelen die helemaal natuurlijk is. Vrij van dierlijke bestanddelen, gifstoffen en plastic. Daarmee is Kara de Rooij (35) de enige ter wereld. Waar de ontdekking haar brengt is nog gissen, maar het zou zo maar kunnen dat dit een doorbraak is voor veel kunstschilders uit binnen- en buitenland. “De meeste kunstenaars zitten in de ‘linkse’ hoek, die zijn over het algemeen wel bezig met milieu en duurzaamheid”, zegt ze. Volgens haar is de verf niet alleen duurzamer, maar ook mooier. En voor een vergelijkbare prijs als de niet-vegan variant.