Het Narrenfestijn van Leurse Leut. Narren uit de regio strijden in diverse spelletjes op het podium van het Turfschip. Mini Me uit Snerkersdurp is erg behendig met het 'werpen' van puzzelstukjes.
Volledig scherm
Het Narrenfestijn van Leurse Leut. Narren uit de regio strijden in diverse spelletjes op het podium van het Turfschip. Mini Me uit Snerkersdurp is erg behendig met het 'werpen' van puzzelstukjes. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Leutig: na meer dan 40 jaar komt er weer een jeugdraad van de Leurse Leut

ETTEN-LEUR - Carnavalsvereniging de Leurse Leut is voornemens om een jeugdraad op te gaan zetten en zoekt jongens en meisjes die het leuk vinden om voorop in de polonaise te lopen. 

De jeugdraad bestaat uit een jeudprins(es), nar, grote boer, pliessie en Raad van XI. 

Iets voor jou?

Quote

Tijdens deze avond wordt er verteld wat je als lid van de Jeugdraad kan verwachten

Op maandag 21 oktober is er bij Café Zaal Roeloffs aan het Van Bergenplein om 19.00 uur een informatieavond. Deze avond is zowel bedoeld voor jongens en meisjes uit de groepen 6,7 en 8 uit het basisonderwijs en hun ouders en/of verzorgers. 

Tijdens deze avond wordt er verteld wat je als lid van de Jeugdraad kan verwachten. Na afloop van de avond bestaat er de mogelijkheid om in te schrijven voor deelname aan de jeugdraad. 

Volgens woordvoerder van de vereniging John Vrancken, is het meer dan veertig jaar geleden dat er bij de vereniging een jeugdraad is geweest. Het hoe en wanneer is volgens hem niet meer te achterhalen in de geschiedenis van KV Leurse Leut. 

Meerwaarde

Quote

Een jeugdraad heeft een grote meerwaarde: het speelt zeker een rol in het behoud van de vereniging

John Vrancken, Leurse Leut

Dat het zo lang geduurd heeft om het idee voor een nieuwe jeugdraad weer uit de kast te halen, is volgens hem gelegen in het feit dat de vereniging zich de afgelopen jaren gefocust heeft op diverse andere activiteiten.

,,Een jeugdraad heeft een grote meerwaarde: het speelt zeker een rol in het behoud van de vereniging", aldus Vrancken.