Volledig scherm
Vorig jaar werd het festival voor het eerst op het water gehouden. Met veel succes.

Leurs Zomerfestival met artiesten en lichtshow

ETTEN-LEUR - Voor de tweede keer vindt het Leurs Zomerfestival zaterdag 14 juli plaats in de Havenkom in Etten-Leur Noord.

Er zijn optredens van bekende artiesten, zoals Mitch Kerstens, René Schuurmans en Het Feestteam. De organisatie, Zomerevenementen Leur (ZEL), zorgt voor een groot drijvend podium van zo'n 10 bij 10 meter.

,,Het podium, het water, de kade en een aantal omliggende panden zullen sfeervol worden aangelicht met een spectaculaire lichtshow", verklapt Pierre Gelens namens ZEL.

Voor de tweede keer op rij een muziekavond. Daarmee lijken de eerder door ZEL georganiseerde evenementen - Glij er eens in en Fiets er eens in - definitief tot het verleden te behoren.

Programma

,,We brengen graag een programma dat de mensen willen. Aangezien ze op de Leur wel van een feestje houden, denken we dat een avondvullend muziekprogramma het beste aanslaat. De animo voor het glijden en het fietsen nam de laatste jaren wat af. Dat is jammer, maar dan zul je toch op zoek moeten naar alternatieven. Omdat we vorig jaar tien jaar bestonden, hebben we dat feestelijk en muzikaal gevierd met onder andere Django Wagner. Dat was een groot succes en dus pakken we nu door op die formule", aldus Gelens.

De organisatie speelt volgens hem wel met de gedachte om er volgend jaar een tweedaags festival van te maken. ,,Met op vrijdagavond misschien wat andere stijlen muziek en/of dans. Wij broeden nog op dat idee."

Het feest op 14 juli begint om 18.00 uur en het duurt tot middernacht. De toegang tot het festival is gratis.