Volledig scherm
PREMIUM
Etten-Leur - 22-1-2020 - Foto: Pix4Profs/Marcel Otterspeer - Lenie van der Star (101) zat in het Gordon-tv-programma waarvoor hij 100-plussers bezocht en zat samen met hem in DWDD. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Lenie (101) is beroemd in de Appie, sinds haar televisie-optredens

ETTEN-LEUR - ,,Na de uitzending kwam ik het eerste uur de Albert Heijn niet uit. Iedereen sprak me aan”, vertelt de 101-jarige Lenie van der Star. Al die aandacht kreeg De Etten-Leurse nadat ze op SBS6 te zien was in het programma Honderd Jaar Jong. In dat programma bezoekt Gordon vitale 100-plussers die nog zelfstandig wonen. Het tweetal was ook te zien bij De Wereld Draait Door.

Vitaal is ze zeker. Ze kookt elke dag zelf -’heel veel groenten’-, gaat twee keer per week bridgen en doet haar eigen boodschappen met haar rollator, die ze gekscherend haar Mercedes noemt. De bridgeclubs zijn haar lust en haar leven. ,,Al vrees ik dat dat over een paar jaar afgelopen is, want ik zie de kaarten niet meer zo goed.”

Na het bridgen gaat ze voor de tv zitten met een afzakkertje. Vroeg naar bed? Dat is niks voor de Etten-Leurse. ,,Ik lig nooit voor twaalven op bed. Ik zet de televisie aan en drink een borreltje.”