Volledig scherm
Sfeerbeeld van Lekker, het culinaire event rond de Moeierboom op de Markt in Etten-Leur. © Marcel Otterspeer / pix4profs

Lekker Etten-Leur maakt de tongen los

ETTEN-LEUR - Het culinaire evenement Lekker Etten-Leur heeft vrijdag en zaterdag een kleine 3.000 bezoekers naar de Markt getrokken. Dat waren er op het oog meer dan voorgaande jaren. Vooral op vrijdag was het meer dan lekker gezellig druk. 

Ook werden er meer entreekaarten verkocht voor de finale van de BOV-ondernemersverkiezing. Deelnemers, bezoekers en organisatie (JCI Etten-Leur) toonden zich uitermate tevreden. 'Veel lol gehad. Het was weer gaaf', zegt restauranthouder Roland Peijenburg, die al voor de dertiende keer van de partij was en met zijn bistro Het Lelijke Eendje en thema Fat Dug weer aardig in de kijker stond.

Peijnenburgs met strobalen gevulde paviljoen trok veel bekijks. Zelf stond hij zijn gasten te woord in overall en met een hooivork. Op het menu stonden door Peijnenburgs sterren chef-kok bereidde worstjes van eend en Iberisch varken, met wat chique-de-friemel daar omheen. 

'Ik doe vanaf het begin mee omdat ik het een fantastische manier vind om mijn Etten-Leurse gasten na de zomer weer te ontmoeten en ze mijn nieuwe plannen voor het najaar te presenteren. Ik heb mezelf bij de organisatie aangeboden om de rest van de horeca in Etten-Leur te overtuigen om volgend jaar weer in groten getale deel te nemen, individueel of in een tentje waarin we samenwerken, elkaar kunnen versterken en inspireren.'

Deze gedachte stond ook centraal bij de tent van Mosquito, waarin nog drie andere ondernemers participeerden. Hun actieve en verrassende presentaties maakten de tongen los, wat ook gold voor hun gefrituurde sprinkhanen en gebakken meelwormen. Ook De Eetkamer, waarin zoete en hartige Syrische hapjes werden gepresenteerd en de Lions stonden als buitenbeentjes hun mannetje, evenals de gastkoks bij de twee foodtrucks van KeurKost. 

'Met een creatieve invulling blijf je verrassen en nieuw publiek trekken', zegt ondernemer Lodewijk Dirven, een zienswijze die door veel bezoekers onderstreept werd. 'Onze restaurants ken ik nu wel en Lekker weet mij elk jaar weer te verrassen met nieuwe dingen. Daarom blijf ik komen. Chapeau!', aldus bezoeker Marijke de Jongh.

Jazzband Jazz 'n zo, showband Feelings, coverband Tot Dan en partyband Fuso zorgden gedurende het evenement voor de live muziek. Maar niet alleen in de avonduren was het genieten en smikkelen geblazen. Het zaterdagmiddagprogramma blijkt ook steeds meer ouders met kinderen te trekken. Zij werden getrakteerd op onder andere een ijsje, kinderpizza's en pannenkoekjes van molen De Lelie. Theatergroep MaxMini verzorgde het kinderentertainment.

Voorafgaand aan Lekker Etten-Leur vond vrijdag de finale plaats van de BOV-verkiezing (Beste Ondernemers Visie). Het thema van dit jaar was Partners in Business. De BOV-trofee 2017 ging naar de bedrijvencombinatie Jansen, Brouwers & Bouwman (hoveniers, houtbouw en zwembaden), die zich binnenkort zullen presenteren onder de naam Buitenbelevenis. Bezoekers van de netwerkbijeenkomst werden bij binnenkomst voorzien van een fris glaasje bubbels en een hoorntje met osseworst. 

Er werden handen geschud, schouderklopjes gegeven, ideeën uitgewisseld en agenda's getrokken. Kortom, lekker informeel zakendoen. De opbrengst van het totale evenement gaat naar de Stichting Hartveilig Etten-Leur, voor de aandachaf van een AED-paal op het Raadhuisplein.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement