Volledig scherm
Foodtruck Festival Brouwersdam © Wendy Wagenmakers

Lekker Etten-Leur haakt in op de trend van 2016: foodtrucks

ETTEN-LEUR - Het jaarlijkse culinaire evenement rond de Moeierboom, Lekker Etten-Leur, komt er dit jaar (2 en 3 september) anders uit te zien dan voorgaande 11 edities. De organisatie haakt in op de event trend van 2016: foodtrucks.

De foodtrucks komen naast de traditionele pagode tenten van de restauranthouders te staan. Ook komt er een food market met streekproducten en wordt er extra live cooking verzorgd om het evenement.

Bas Beesems, de kersverse voorzitter van de Commissie Lekker van JCI Etten-Leur (voorheen Junior Kamer) maakte dat gisteravond bekend tijdens de zogenoemde Pré BOV verkiezing in Studi076. Jury en publiek kozen uit de in totaal acht kandidaten vier genomineerden voor de BOV-trofee (Beste Ondernemers Visie), die traditiegetrouw op vrijdagmiddag voorafgaand aan Lekker Etten-Leur wordt uitgereikt.

076 Makelaardij, De Kruidenaer, Slijterij56 en Human Business Support (HBS) werden naar voren geschoven voor de grote finale op 2 september. Aanvankelijk zouden er maar drie ondernemingen gekozen worden, maar bij het tellen van de publieksstemmen eindigden Slijterij56 en HBS gelijk. En dus zal de jury de komende periode vier bedrijfsbezoeken af moeten leggen om het beste anders denkende en vooral anders doende bedrijf te kiezen.
De Rabobank Beste Starter Prijs 2016 ging naar D-Dreams, het Etten-Leurse bedrijf dat volgens de jury excelleert in bruidsmode en weddingplanning.
Tussen de filmpresentaties van de ondernemers door interviewde presentator Peter Tunnisen oud-wielrenner Michael Boogerd. Een deel van de opbrengst van de avond gaat naar aan Stichting Kinderen Kankervrij, waarvan Boogerd ambassadeur is.