Volledig scherm
Lekker Etten-Leur in 2017. © Marcel Otterspeer / pix4profs

Lekker Etten-Leur: groot aanbod aan verschillende culinaire hoogstandjes

ETTEN-LEUR - Een smashburger, de Chocolat Bitesplank of een Dürum Decadent: er is vrijdag en zaterdag keus genoeg bij de 14e editie van Lekker Etten-Leur.

Het tweedaagse culinair evenement begint vrijdag om 16.30 uur met de uitreiking van de Beste Ondernemers Visie-trofee. De kanshebbers zijn Brownies & downieS, Praxis en Miss Troubleshooter. Tot 19.00 uur is het terrein op de Markt door de prijsuitreiking alleen geopend voor genodigden.

Hapjes

Na de uitreiking is iedereen tot middernacht welkom om te genieten van al het lekkers dat de Etten-Leurse horeca te bieden heeft. Zo biedt Keurkost verschillende vleesgerechten, heeft Chocolat verrassende combinaties en brengt Havenzicht visgerechten.

Brasserie Tartaar serveert voornamelijk vlees, Havenhuis biedt een breed assortiment, Bistro Het Lelijke Eendje heeft een ‘Colombian Neckthie’ en ‘Khaleesi’ op het menu en de Lionsclub maakt diverse gerechten. Molen De Lelie is vanaf zaterdagmiddag op het evenement aanwezig en serveert verse pannenkoeken.

Entertainment

,,Er is voor ieder wat wils”, zegt Céline Vugts namens de organisatie. ,,Ook qua muziek.” Vandaag spelen de jonge muzikanten van Jazz’n’Zo en treedt coverband ‘De Bijtels’ op. Zaterdag is er kinderentertainment door Theatergroep Max Mini, is er een springkussen en speelt PartyBand Agogo. 

Quote

Er is voor ieder wat wils

Céline Vugts, Organisatie

Ook zijn er op zaterdag verschillende activiteiten voor kinderen. Het evenement begint die dag om 16.00 uur en is om middernacht afgelopen. 

,,We verwachten net als voorgaande edities zo’n duizend bezoekers te ontvangen”, zegt Vugts. ,,We hopen dat het net zo’n feest wordt als andere jaren.”

Moeierboompkes

De entree is op beide dagen gratis. Hapjes en drankjes kunnen betaald worden met ‘Moeierboompkes’, die aan de kassa op de Markt te koop zijn. Een gedeelte van de opbrengst van de muntverkoop gaat naar Vrienden van Avoord. ,,Met de opbrengst doen we een bijdrage aan de duofiets die zij voor woongroepen aan willen schaffen", zegt Vugts.