Petra Wevers en wethouder Ron Dujardin met het 50-dingen boekje.
Volledig scherm
Petra Wevers en wethouder Ron Dujardin met het 50-dingen boekje. © Jos Hack

Leerlingen groepen drie Etten-Leurse basisscholen kunnen buiten aan de slag met 50 activiteiten

ETTEN-LEUR - Alle leerlingen van de groepen drie van de Etten-Leurse basisscholen kunnen sinds vandaag aan de slag met een mooie uitdaging in de buitenlucht. Minder achter de computer en vaker naar buiten. Zo luidt de boodschap die de kinderen hebben meegekregen bij de presentatie van een boekje met vijftig activiteiten waarmee zij zich in hun eigen gemeente kunnen vermaken.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. ‘Beste ecologen, houd niet star vast aan de natuurdoelen’
    Boerenpraat

    ‘Beste ecologen, houd niet star vast aan de natuurdoe­len’

    Bij natuurgebieden denk je in eerste instantie aan een door de natuur gevormd gebied, maar steeds vaker zijn deze gebieden door de mens gevormd. Er worden zelfs nieuwe natuurgebieden 'gemaakt'. Zoals een gebied liggend ten zuiden van de Mark en ten westen van de A16. Dit is blijkbaar noodzakelijk om andere ontwikkelingen te compenseren en een sterk natuurnetwerk te creëren in Brabant. Tevens dient het als overloopgebied om water te bergen bij hevige regenval, zodat wateroverlast elders wordt voorkomen. Tot zover kan ik het nog volgen en heb ik begrip voor deze ontwikkeling.