Volledig scherm
Kinderen De Toverlaars dansen de wereld rond © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Leerlingen De Toverlaars in Etten-Leur dansen de wereld rond

ETTEN-LEUR - Als je een feestweek hebt, kun je hem maar beter goed starten. OBS De Toverlaars in Etten-Leur nam maandagmiddag bezit van de Nieuwe Nobelaer met een dansvoorstelling, die leerlingen en ouders langs alle continenten voerde. 

De school aan het Slagveld bestaat 20 jaar, vandaar de feestweek. “We zijn in Etten-Leur voorloper met cultuureducatie”, legt directeur Marie-José Jaspers uit, “dus het ligt voor de hand dat we openen met zang en dans. Als je, naast de kernvakken lezen, rekenen en taal, cultuur vergeet, dan vergeet je een groot stuk van de ontwikkeling van kinderen. Met cultuureducatie ondersteun je de vaardigheden op het gebied van de kernvakken. Bij ons staan alle groepen minimaal eens per jaar op het podium.”

Maandagmiddag stonden ze dus op het podium van het theater, na ‘s ochtends de dansjes te hebben geoefend. Iedere groep beeldt een eigen land uit, die worden alle ‘bezocht’ door vertelster Jaspers. “De voorbereiding voor de kinderen moet niet al te lang duren, de ochtend is genoeg”, zegt ze. “Er moet wel iets staan, maar niet alle pasjes hoeven perfect te zijn. Het gaat er vooral om dat de kinderen en de ouders plezier hebben.”