Volledig scherm
Ksenia Putter © Familie Putter

Ksenia Putter (9) uit Etten-Leur overleden

ETTEN-LEUR - Ksenia Putter is op 17 augustus overleden. Het meisje uit Etten-Leur, voor wie een inzamelingsactie gehouden werd, is slechts 9 jaar geworden. Dat laten haar ouders Pim en Olga en tweelingbroer Sven weten in een overlijdensbericht.

Op 15 februari van dit jaar werd bij haar de diagnose hersenstamkanker gesteld. Ksenia kreeg zes weken radiotherapie en daarna werd ze behandeld in het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie.   

Amerika

Een MRI-scan op 9 april wees aanvankelijk uit dat de tumor in plaats van kleiner, juist groter was geworden. In Nederland was ze uitbehandeld. Haar ouders zochten vervolgens naar hulp in Amerika. Om dat te kunnen financieren was er veel geld nodig. 

Daarop werd een inzamelingsactie voor Ksenia gehouden en de behandeling in New York werd gestart. Een zware tijd volgde. Op 23 juni lieten de vijf moeders van vriendinnen van Ksenia, die de inzameling startten, weten dat Ksenia thuis was en nog steeds een immense strijd voerde tegen haar ziekte. 

Afscheid

Op 17 augustus overleed ze. Alle donateurs worden bedankt voor hun steun en de financiële bijdrage.

Woensdag wordt afscheid van haar genomen. De bijeenkomst in de Nieuwe Nobelaer begint om 14.00 uur. Daarna wordt Ksenia in besloten kring begraven.