Volledig scherm
HILVERSUM - Het goede doel waarvoor 3FM Serious Request: The Lifeline dit jaar geld inzamelt, was snel gekozen. "Het was voor mij meteen een no brainer", zegt zendermanager Sharid Alles tegen BuzzE. © ANP Kippa

KSE-leerlingen 27 uur op water en... thee, voor Serious Request

ETTEN-LEUR - Dertig leerlingen van de KSE laten zich volgende week donderdag en vrijdag 27 uur opsluiten voor een actie waarmee zij geld inzamelen voor 3FM Serious Request. 

In die 27 uur drinken ze alleen water en thee en eten ze niets. Bovendien zweren de deelnemers tijdens de actie het gebruik van beeldschermen af.

Glazen kantine

Quote

Spelletjes, muziek maken, en er wordt een quiz voor ons bedacht

Puck van Ginneken, havo 4-leerlinge

De actie is een initiatief van Interact KSE, vertelt havo 4-leerlinge Puck van Ginneken (15). ,,Interact is een initiatief van de Rotary. Een groep leerlingen zet zich binnen Interact in voor goede doelen.”

De 30 deelnemers blijven tijdens hun Serious Request-actie in een glazen uitbouw in de kantine, een soort glazen huis dus. Wat ze gaan doen, zonder beeldschermen? ,,Spelletjes, muziek maken, en er wordt een quiz voor ons bedacht.”

De actie duurt 27 uur, zodat de groep op twee aansluitende schooldagen broodjes kan verkopen tijdens twee schoolpauzes. Daarmee wordt geld ingezameld. Ook kunnen bedrijven en individuen de leerlingen sponsoren via hun eigen actiepagina op de Serious Request-site.