Volledig scherm
Burgemeester Miranda de Vries heeft Koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan dertien brandweerlieden in Etten-Leur. © Pix4Profs/Peter Braakmann

Koninklijke onderscheiding voor dertien brandweervrijwilligers in Etten-Leur

ETTEN-LEUR - De gemeente Etten-Leur heeft vrijdag dertien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan brandweervrijwilligers van de plaatselijke brandweerkazerne. Dit gebeurde tijdens een jubileumavond van de organisatie Brandweer Midden- en West-Brabant (BMWB).

De vrijwilligers zijn vrijdagavond verrast door burgemeester Miranda de Vries. Zij heeft de lintjes opgespeld. Volgens de gemeente hebben de vrijwilligers een langdurige bijdrage geleverd aan de openbare orde en veiligheid van Etten-Leur en de omgeving.

Lid in de Orde van Oranje Nassau

Het is gebruikelijk dat brandweervrijwilligers na meer dan twintig jaar dienst een Koninklijke onderscheiding krijgen als ze afscheid nemen van de kazerne. Vanwege een wijziging in de regeling vervalt dit landelijk per 1 januari 2020.

Om die reden heeft burgemeester De Vries voor alle brandweervrijwilligers in Etten-Leur met twintig of meer dienstjaren nu al een lintje aangevraagd, los van de vraag of ze afscheid nemen. De dertien vrijwilligers zijn nu officieel Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Dit zijn alle namen van de gedecoreerden. Het jaartal geeft aan sinds wanneer ze actief zijn (geweest) als brandweervrijwilliger.

John van den Broek (1987); Ton Cornelissen (1990); Peter Gielen (1985); Leo de Hoon (1988); Jos Jochems (1978-2019); Niels van Kalmthout (1998); Kees Lambregts (1987); Dennis Nouws (1997); Kees Oostdijk (1991); Arjan Otjens (1998); Jos van de Riet (1988); Christian Timmers (1988); en Jan Timmers (1983).

  1. Pakketten
    Boerenpraat

    Pakketten

    MADE - En, een beetje rustiger nu? Deze vraag krijg ik met regelmaat van klanten in onze kaaswinkel. Laatst ook weer. Ik begon meteen te ratelen over de late oogst van de sojabonen dit jaar. En dat daarna de wintertarwe nog gezaaid moest worden, maar dat het te nat was. En tussendoor was ik de voorbeelden van onze kerstpakketten 2019 aan het bedenken. Deze moeten ook na twintig jaar nog verrassend en origineel zijn. En betaalbaar, met genoeg keuze in elke prijsklasse.