Volledig scherm
Fauve Hendrickx laat de kinderen uit haar klas het boekje zien dat ze zojuist van wethouder Jan van Hal heeft gekregen. © Jos Hack

Koepel presenteert aanbod van kunst en cultuur aan leerlingen van De Leest

ETTEN-LEUR - Na het jubileumfeest dat vorige week uitgebreid is gevierd, was er woensdagmorgen opnieuw een feestelijk moment op basisschool De Leest in Etten-Leur. In het lokaal van groep vier werd voor de tiende keer het kleurrijke gemeentelijk kunst- en cultuurboekje gepresenteerd.

Uit handen van wethouder Jan van Hal kreeg leerkracht Fauve Hendrickx het eerste exemplaar omdat zij vorige maand de cursus cultuurcoördinator succesvol heeft afgerond.

Invulling

Alle leerlingen van de Etten-Leurse basisscholen krijgen het boekje dat vol informatie staat over alles wat er op het gebied van kunst, cultuur, natuur, milieu te doen en te zien is, mee naar huis. Dat aanbod sluit weer perfect aan bij wat het onderwijs nodig heeft voor een goede invulling van het cultuuronderwijs. De interne coördinatoren spelen daarbij een belangrijke rol in hun eigen omgeving. ,,Dit boekje is een belangrijk hulpmiddel. Op deze manier komen kinderen automatisch vaker in aanraking met kunst en cultuur'', zegt Fauve Hendrickx.

Enthousiast

Wethouder Jan van Hal is al jaren enthousiast over het project dat voor de helft wordt gefinancierd door de provincie. De gemeente vult het verder aan. ,,Het kost best de nodige inspanningen om dit project overeind te houden, maar dat weegt niet op tegen wat kinderen er voor terug krijgen'', vindt Van Hal.

Kennis van kunst en cultuur geeft jongeren volgens de wethouder een veel bredere basis als ze op latere leeftijd de maatschappij instappen. ,,Rekenen en taal zijn natuurlijk belangrijk, maar dat geldt voor kunst en cultuur ook. Anders blijft het zo eenzijdig.''

Erfgoed

Het boekje van Koepel (Kunst Onderwijs Erfgoed Plein Etten-Leur), de gemeentelijke marktplaats voor Kunst- en Cultuureducatie, geeft niet alleen volop informatie over voorstellingen op het gebied van dans, theater en muziek die kinderen op eigen gelegenheid of met hun school in de Nieuwe Nobelaer kunnen zien, maar ook over het cultureel erfgoed dat in onder meer het streekmuseum, het Van Goghhuis in Zundert of in het Nederlands Drukkerij Museum te zien is. De scholieren vinden in het boekje ook volop informatie over deelname aan allerlei cursussen waarmee ze hun kennis nog eens extra kunnen verrijken.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement