Volledig scherm
De plaquette aan de goal van het trapveldje op Karnsberg verwijst ook naar www.haroldvanzundert.nl foto Léon Krijnen

Klep niet in top 10 Etten-Leurse namen

ETTEN-LEUR - Vraag een willekeurige Etten-Leurenaar naar de meest voorkomende achternaam, en of hij nou wel of geen Klep heet, het antwoord is Klep.

Verbazing alom, als het telefoonboek met een telraam doorgebladerd is: Klep staat niet eens in de top-10! Het telefoonboek is een ruwe indicatie, maar een uitdraai van het bevolkingsregister bevestigt de natte vinger: geen Klep in de top-10.

Kennelijk hebben leden van de families Klep generaties lang zo luid en duidelijk van zich doen spreken dat de naam Klep in Etten-Leur in het collectieve geheugen gehamerd is. Hoe dan ook, de komende tien weken hebben we het in de krant iedere vrijdag over de in Etten-Leur meest voorkomende achternamen. Bij de burgelijke stand staan in totaal bijna 10.000 verschillende geslachtsnamen ingeschreven, 9.634 om precies te zijn. Er zijn natuurlijk nogal wat namen die qua spelling maar één letter schelen, en nog veel meer die hooguit een paar letters schelen. Maar naar de letter van de wet zijn het unieke namen, en daar hebben we ons hier aan gehouden. Dus staat De Jong op één, de naam die overigens ook over heel Nederland aan de leiding gaat.

Ga naar de Facebookpagina van de redactie Etten-Leur als u iets kwijt wilt over illustere dragers van bovenstaande namen, of stuur een mailtje naar redactie.etten@bndestem.nl.