Volledig scherm
Ksenia Putter © Familie Putter

Kinderen Streetleague Etten-Leur in actie voor doodziek schoolgenootje (9)

ETTEN-LEUR - Schoolgenootjes van de 9-jarige Ksenia Putter uit Etten-Leur gaan woensdag auto's wassen. De opbrengst gaat naar Ksenia, die lijdt aan hersenstamkanker. 

In Nederland kan het meisje niet behandeld worden. Dat kan wel in New York. De langdurige behandeling die daar nodig is, kost erg veel geld. Er lopen inmiddels meerdere acties voor Ksenia. Eén van die acties is opgezet door acht jongetjes uit groep 7 van basisschool D'n Overkant, de school waar ook Ksenia op zit. Deze jongens, Jens, Thijmen, Sam, Delano, Finn, Sven, Finn en Jop, maken deel uit van een van de zestien teams van Streetleague Etten-Leur. F.C Kip heet dat team. 

Streetleague is een tien weken durend project, met als belangrijk onderdeel een  voetbalwedstrijd die zes weken duurt. Maar de kinderen kunnen extra punten scoren door zich maatschappelijk in te zetten. F.C. Kip kwam met het plan om auto's te wassen voor Ksenia. Wat een ander team weer op  het idee bracht om lege flessen in te zamelen. En dat, terwijl dat team al de nodige extra punten bij elkaar had verzameld. ,,Kippenvel", geeft het projectleider Belaid Nahari.

De kinderen hopen woensdag 12 juni tussen 14.00 en 16.00 uur zo veel mogelijk auto's te wassen op de parkeerplaats van Bouwcenter Nelemans aan de Ecustraat in Etten-Leur. Kosten zijn vijf euro per auto, maar meer betalen mag ook.