Volledig scherm
Het Speelplan Hoge Neerstraat is geactualiseerd. © Gemeente Etten-Leur

Kinderen Hoge Neer adviseren over speeltoestellen

ETTEN-LEUR - In samenspraak met de kinderen uit de buurt doet de gemeente Etten-Leur enkele aanpassingen aan de speeltoestellen in de Hoge Neerstraat. Zo komen er aan het Toernooiveld enkele klim- en klautertoestellen en worden een verouderde paddestoelenset en twee klimtoestellen verwijderd. 

Buurtbewoners

Omdat het geen ingrijpende wijzigingen zijn in het bestaande aanbod én buurtbewoners ruimschoots betrokken zijn bij de plannen, ligt het nieuwe speelplan slechts twee weken ter inzage. Buurtbewoners kunnen tot 1 maart reageren. Ontvangt de gemeente tot die tijd geen op- en aanmerkingen, dan bestelt ze de speeltoestellen en plaatst ze deze nog voor de zomervakantie. 

De Hoge Neerstraat telt vier speellocaties, waarvan er één (Hoge Neer) een bovenwijkse functie heeft. Daar verandert niks, op die andere locaties worden wat toestellen geplaatst of verplaatst. De gemeente trok daar 13.000 euro voor uit. 

De gemeente vroeg een groep kinderen van Boeffies & (B)Engeltjes, buitenschoolse opvang, om mee te werken aan het nieuwe speelplan. Ze volgden zelfs een workshop waarin ze leerden ‘om met een frisse blik naar de gemeente te kijken.’ Waarna ze de gemeente adviseerden wat kon blijven en wat weg mocht.