Volledig scherm
Nieuwe Nobelaer Kerstspecial. Dansgroep In10ce van Stichting Danspunt Etten-Leur. - Foto: Marcel Otterspeer / Pix4Profs -

Kerstspecial toont veel plaatselijk talent in Etten-Leur

Etten-Leur - 'Kennismaken en samenwerken', het doel van de Kerstspecial is bereikt. Nadat deelnemers zaterdag met elkaar kennis maakten stonden enkelen zondag al samen op het podium. En de kennismaking met zoveel talent was voor de ongeveer 500 bezoekers zondag in de Nieuwe Nobelaer een warme ervaring. Reacties uit de zaal duiden er op dat de Kerstspecial zonder twijfel een impuls zal geven heeft aan het culturele leven ter plaatse.

Nu verzorgden104 deelnemers samen een schitterende show. Pas zaterdag kwamen ze voor het eerst bij elkaar. Regisseur Astrid Radoes werkte tot de aanvang gisterenmiddag om er een mooi geheel van te maken. En dat bleek haar uitstekend gelukt.

Vlot achter elkaar kwamen groepen en individuen op de planken. Zij brachten een grote variëteit aan muziek, zang, dans en cabaret. Daartussen een acrobatennummer en een goochel- en jongleer act, terwijl de bibliotheek er bij betrokken was door voorlezers Hilda Vliegenthart en Fiene Jaspers. Maaike Widdershoeven, bekend van The Sound of Music, opende met 'Stille Nacht' in verscheidene talen. Daarna presenteerde ze verder het programma dat drie uur durende en geen moment verveelde.

Annemieke van Zwieten, marketeer van het cultureel centrum, toonde zich verbaasd over zowel het groot aantal, als de kwaliteit van de deelnemers. ,,Het initiatief van Hilda Vliegenthart om plaatselijke amateurkunstenaars bij elkaar te brengen is geweldig aangeslagen'', vertelde ze zichtbaar opgetogen.