Volledig scherm
Circusdirecteur Kevin van Geet vertelt over het succes van zijn wintercircus. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Kerstcircus Etten-Leur ziet verdubbeling van het aantal bezoekers tijdens lustrumeditie

ETTEN-LEUR - Het kerstcircus in Etten-Leur is tijdens de vijfde editie bezig met een aflevering met een gouden randje. Halverwege de reeks van zestien voorstelling zijn de bezoekersaantallen ongekend hoog. 

,,Het gaat fantastisch”, zegt circusdirecteur  Kevin van Geet. ,,Dat klinkt misschien als een pr-praatje maar het is echt waar. We zitten nu halverwege al op het totale aantal bezoekers dat we vorig jaar hadden. Dat betekent dus dat het dubbel zo hard gaat als toen. En alle reacties die we krijgen zijn superpositief, dat is ook belangrijk.”

Interessant

Volledig scherm
Ook dit jaar was er een kerstcircus in het Brabantpark in Etten-Leur. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Dat succes  is volgens de circusman uit Hapert te danken aan meerdere zaken. ,,Ten eerste is het een lustrum en dat klinkt natuurlijk wel interessant. Daarnaast is het een kerstcircus en dat kan overal een succes worden, zo lang je het tenminste goed aanpakt. Dat betekent dat je qua voorzieningen en samenwerking een eigentijdse aanpak kiest.”

Bovendien is Etten-Leur volgens Van Geet een plaats waar het van oudsher goed toeven is voor een circus. ,,Het is een relatief kleine plaats met een grote omgeving waaruit bezoekers komen. Dat is alleen maar sterker geworden omdat een aantal circussen gestopt is met voorstellingen in de winter. Wij zijn het enige overgebleven tentcircus in de provincie en krijgen nu ook publiek uit Dordrecht en Tilburg, dat is echt super.”

Begroting

Van Geet had voor hij dit jaar weer neerstreek in Etten-Leur een theatervoorstelling in Gouda en trekt na Etten-Leur verder naar Tilburg. Met een live orkest en een internationaal gezelschap van artiesten draait het wintercircus in Etten-Leur met een begroting van zo'n anderhalve ton. 

,,Ik ben het hele jaar met het circus bezig en het is de bedoeling dat ik daar een jaarinkomen mee kan verdienen. Als de cijfers dit jaar beter zijn is dat fijn want dat betekent dat we volgend jaar meer budget vrij kunnen maken om de voorstelling nog beter te maken. Ik kan dit werk alleen met 200 procent passie doen. Als je uren gaat tellen dan kun je dit nooit doen. De drijfveer is steeds om een hele mooie voorstelling te maken.”  

Ovatie 

Van Geet heeft in het circus zelf een rol als spreekstalmeester en gastheer die het publiek ontvangt en het aan het einde van de voorstelling ook weer uitzwaait. ,,Het is een must om zelf actief betrokken te zijn bij de voorstelling. Als je dan aan het einde van de voorstelling een staande ovatie krijgt dan weet je precies weer waar je het allemaal voor doet.” 

Het wintercircus in Etten-Leur werkt dit jaar zestien voorstellingen af. Die reeks eindigt op zondag 6 januari.

Volledig scherm
De poster waarmee het circus de lustrumeditie aankondigt. © Kerstcircus Etten-Leur