Inmiddels is ongeveer de helft van de Nederlandse bevolking beschermd door coronavaccins. Dat remt de verspreiding van het virus sterk af.
Volledig scherm
Inmiddels is ongeveer de helft van de Nederlandse bevolking beschermd door coronavaccins. Dat remt de verspreiding van het virus sterk af. © AFP

Juli-piek in coronabesmettingen zakt nu ook in de regio weg

ZEVENBERGEN/ETTEN-LEUR - De nieuwe coronapiek is ook in onze directe omgeving duidelijk aan het wegzakken. In Etten-Leur daalde het aantal bekende nieuwe besmettingen voor de tweede week op rij. In de gemeente Moerdijk, waar vorige week nog steeds een snelle stijging zichtbaar was, lopen de aantallen nu ook terug.

 1. Jesse (18) bezorgt BN DeStem: ‘Er is geen baantje waarmee ik zóveel verdien in zó weinig tijd’

  Jesse (18) bezorgt BN DeStem: ‘Er is geen baantje waarmee ik zóveel verdien in zó weinig tijd’

  FIJNAART - Bij Jesse Kaufman (18) in Fijnaart gaat de wekker om kwart over vijf, zes dagen per week. Dan staat hij op om nog voor school begint de krant in het dorp te bezorgen. Vervelend om zo vroeg op te staan? ,,Helemaal niet. In het begin was het even wennen, maar nu maakt het me niet meer uit. Ik ben ongeveer anderhalf uur bezig en daarna heb ik de hele dag om te doen wat ik wil.”
 2. West-Brabant trekt draaiboeken voor Vuelta weer uit de kast: ‘Ik ga uit van een geweldig volksfeest’
  PREMIUM

  West-Bra­bant trekt draaiboe­ken voor Vuelta weer uit de kast: ‘Ik ga uit van een geweldig volksfeest’

  BREDA - Eindelijk, Breda en West-Brabant als regio mogen zich opmaken voor ‘La Vuelta’. 19, 20 en 21 augustus staan in goud gebeiteld op de kalender, en dan met name die zondag de 21e als de etappe deze contreien aandoet. De Bredase wethouder Daan Quaars (VVD, topsport) is er blij mee en kan nu in volle kracht vooruit met de organisatie, als kartrekker van de ronde in deze regio.