Mensen krijgen wereldwijd ineens zicht op de kunstkeuzes en familieleden van collega's en andere bekenden, nu het videobellen door de coronamaatregelen een vlucht neemt.
Volledig scherm
PREMIUM
Mensen krijgen wereldwijd ineens zicht op de kunstkeuzes en familieleden van collega's en andere bekenden, nu het videobellen door de coronamaatregelen een vlucht neemt. © Getty Images

Juist nu mensen verder weg zijn, leren we elkaar beter kennen

columnJe ontdekt onverwachte dingen, in tijden van crisis. Zo weet ik nu hoe het dekbed van collega Annelies eruitziet (kan zó in de VT Wonen). 

Dat mijn bodypump-juf op de sportschool een behoorlijk opdringerige kat heeft. En dat mensen die ik had ingedeeld in de categorie ‘enorm volwassen en georganiseerd’, een klok hebben die vijf dagen na het begin van de zomertijd nog steeds achterloopt.

De wereld is voor de meeste mensen natuurlijk veel kleiner geworden, de afgelopen weken. Maar op een bepaalde manier heeft al dat thuiswerken en livestreamen ons blikveld ook verruimd. Want je kunt tijdens het vele videobellen ineens op plekken binnenkijken waar je anders nooit zou komen. Met zicht op dekbedden, huisdieren en echtgenoten die je eerder alleen uit praatjes op kantoor of in de kleedkamer kende.

Juist omdat we andere mensen niet meer zomaar op openbare plekken kunnen ontmoeten, kregen we een toegangskaartje tot hun privédomein.