Jongens wassen auto’s om geld op te halen voor ziek klasgenootje Ksenia

videoETTEN-LEUR - Een korte file ontstond woensdagmiddag op het parkeerterrein van Bouwcenter Nelemans in Etten-Leur. Zes jonge jongens, gehuld in voetbalkloffie, waren daar fanatiek auto’s aan het wassen. Niet om een zakcentje voor zichzelf bij te verdienen, maar om geld op te halen voor hun zieke schoolgenootje Ksenia Putter. Het meisje lijdt aan hersenstamkanker en is in Nederland uitbehandeld.

Quote

Ons doel was 100 euro. Nu hopen we 1000 op te halen

Thijmen, Jens, Finn, Delano, Jop en Sam

Bloedfanatiek waren Thijmen Teunissen, Jens van den Broek, Finn Krol, Delano Frijters, Jop van Dongen en Sam Deijkers. Gewapend met emmers sop en sponzen wasten ze de auto's van top tot teen. Geen plekje wordt overgeslagen. De aanwezige ouders namen het wassen van de daken van de auto's en het afspoelen met de tuinslang op zich. 

Ze waren nog maar een half uurtje aan het poetsen toen er al zo'n 200 euro in de pot zat. Apetrots waren ze erop. ,,Ons doel was 100 euro”, vertellen ze. Toen ze merkten hoe snel de pot met geld zich vulde, verstelden ze hun doelbedrag. ,,Nu hopen we 1000 op te halen”, zeggen ze optimistisch.