Volledig scherm
Joep de Wildt als De Kleinzoon naast de ton bij De Goeie To(o)n op de foto tijdens een optreden in Helmond. © Wendy Lodewijk

Joep de Wildt tweede op kampioenschap tonpraten

VALKENSWAARD - Tonprater Joep de Wildt (39) uit Oudenbosch is gisteravond tweede geworden op het Brabants kampioenschap Tonpraten in Valkenswaard. Andy Marcelissen eindigde als vierde.

‘Blij en trots’ zo voelt Joep de Wildt zich na het behalen van de tweede plaats op het Brabants Kampioenschap Tonpraten gisteravond. De Wildt, die voor de eerste keer aan de wedstrijd deelnam, stal de show met zijn act De Kleinzoon. Nooit eerder belandde een tonprater ten westen van Breda in de finale van het kampioenschap. 

Heel relaxed

,,Ik was eigenlijk heel relaxed", zegt de Oudenbossche komiek zaterdagochtend. ,,Er stonden allemaal kampioenen en grote namen op het podium dus maakte ik me niet druk. Een vijfde plaats zou mooi zijn dacht ik. Maar het liep heel erg lekker. Ik had vijftien extra grappen bedacht en heb het tempo van de act omhoog gegooid. Dat werkte goed. Het dak ging eraf. Ik kreeg na afloop berichtjes van vrienden in de zaal die meenden dat ik toch kans op een hoge plaats had. De tweede plaats zie ik echt als een overwinning.”

Vernieuwers

De Wildt is vooral blij met een opmerking van oudgediende Berry Knapen. ,,Hij zei dat Dirk Kouwenberg en ik de twee vernieuwers van de avond waren. Als iemand dat zegt die veertien keer in de finale heeft gestaan, dan zie ik dat als een groot compliment.”

Teleurstellend

Dirk Kouwenberg uit Nuland werd gisteravond verkozen tot Brabants Kampioen Tonpraoten 2020. Andy Marcelissen uit Raamsdonksveer haalde na zeven eerdere overwinningen een teleurstellende vierde plaats. Er deden acht tonpraters mee aan de finale.