Jeugdland tijdens de bloedhete zomer van 2019.
Volledig scherm
Jeugdland tijdens de bloedhete zomer van 2019. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

‘Jeugdland vanaf 2022 naar andere locatie’

ETTEN-LEUR - Het ziet ernaar uit dat Jeugdland vanaf 2022 moet verhuizen naar een andere plek in Etten-Leur. Dat zegt het gemeentebestuur, nadat de VVD had gevraagd naar de stand van zaken rondom de Wipakker, waar het evenement nu wordt gehouden.

De gemeenteraad besloot een jaar of vijf geleden al dat Etten-Leur meer panden en grond in eigen bezit heeft dan nodig of handig is. Sindsdien probeert de gemeente zo veel mogelijk locaties te verkopen of de exploitatie uit te besteden.

Ook de Wipakker kwam daarbij in beeld. Op het terrein naast de brandweerkazerne zaten destijds, behalve Jeugdland, nog een aantal andere verenigingen en clubs. Om ruimte te maken voor verkoop van het terrein zijn bijna al die organisaties inmiddels vertrokken; alleen Jeugdland gebruikt de Wipakker nu nog.

Maar ook daar komt op niet al te lange termijn een einde aan, zeggen B en W. Het is de bedoeling dat er woningen komen op de plek waar Jeugdland wordt gehouden. Hoe dat plan er precies uit gaat zien is nu nog niet duidelijk; het gemeentebestuur hoopt de gemeenteraad daar begin 2021 een eerste indruk van te kunnen geven.

En als de plannen inderdaad in 2021 worden afgewerkt, zou Jeugdland vanaf 2022 naar een andere plek moeten. De gemeente zoekt samen met de organisatie naar een geschikte locatie, schrijft het college.