Volledig scherm
Patrick van Beek (l) en Hans van Haperen hangen op aanwijzing van Corry Roovers de laatste vlaggen op. © Marcel Otterspeer/Pix4Profs

Jeugdland Etten-Leur is er bijna klaar voor

ETTEN-LEUR - De tenten staan klaar, de vlaggen wapperen aan de masten en de muziek schalt uit de luidsprekers over het terrein van Wipakker 6 in Etten-Leur. Jeugdland 2016 is er - bijna - klaar voor.

Vrijwilligers treffen de laatste voorbereidingen voordat het kindervakantiekamp maandag 1 augustus voor de 51e keer de deuren opent. Drie weken lang zorgen zeventig vrijwilligers er onder leiding van Corry Roovers voor dat naar schatting 4.000 kinderen van vier tot en met twaalf jaar de tijd van hun leven hebben.

„En als ze dertien zijn en ze vinden het leuk mogen ze ook nog komen. En veertien ook nog, we kijken niet zo nauw”, zegt Roovers laconiek. Zelf is ze dit jaar voor de 39e keer bij het evenement betrokken, nadat ze er destijds toevallig langs fietste met haar kinderen en een kijkje nam. „Ons ma heeft de weg naar huis nog steeds niet gevonden, zeggen mijn kinderen nu”, grinnikt de vrouw die als voorzitter van de Stichting Jeugdland een waar Jeugdlandicoon is.

Knutselen, spelletjes spelen, koken, maar vooral: doen waar je zin in hebt. Dat is Jeugdland Etten-Leur volgens Roovers.

Lees morgen verder in BN DeStem

  1. Bouwers van carnavalswagens kunnen niet naar loods aan de Slotlaan

    Bouwers van carnavalswagens kunnen niet naar loods aan de Slotlaan

    ETTEN-LEUR - Nog voordat er in de Etten-Leurse gemeenteraad een discussie is geweest over de aankoop van een loods aan de Slotlaan, weten de carnavalsbouwers al dat ze daar niet op hoeven te rekenen. Die ruimte is in principe bestemd voor de tien gebruikers van een pand aan de Wipakker waar zij uiterlijk 1 januari 2019 vertrokken moeten zijn. Voor andere verenigingen die onderdak zoeken is er geen ruimte meer aan de Slotlaan.