Volledig scherm
Bezoekers Jeugdland bouwen niet alleen hutten: 'We relaxen ook veel hoor'. © foto’s Edmund Messerschmidt/het fotoburo

Jeugdland Etten-Leur heeft extra handjes nodig door grote drukte

ETTEN-LEUR - De organisatie van Jeugdland Etten-Leur kampt met een tekort aan vrijwilligers. Secretaris Myrthe Megens deed daarom donderdagavond een oproep op de Facebooksite Je bent een Etten-Leurenaar voor extra helpende handen.

Jeugdland Etten-Leur ging afgelopen maandag van start. „Normaal krijgen we op de derde dag het duizendste kindje binnen. Nu hadden we die dag al 1.500 kinderen over de vloer gehad”, aldus Megens. „We zijn elke dag met 25 tot 30 vrijwilligers, maar we zouden zo tien, vijftien extra mensen kunnen gebruiken. We redden het nu wel, maar het is hard aanpoten. Met extra vrijwilligers zouden we alles kunnen doen wat we willen.”

De organisatie is zelf verrast door de extra drukte. Een duidelijke verklaring heeft de secretaris niet. „Misschien is het nu drukker omdat maandag de bouwvak pas officieel begint. En mensen gaan als gevolg van de crisis toch minder met vakantie. Het kan ook zijn dat het drukker is omdat we dit jaar veel actiever zijn geweest op Facebook. Dat kan schelen.”

Haar oproep leverde al een aantal reacties op van mensen die volgende week willen komen helpen. „Het is natuurlijk even afwachten hoeveel er daadwerkelijk komen, maar we zijn daar heel blij mee. En voor vrijwilligers organiseren we elk weekend tijdens Jeugdland iets leuks. Misschien trekt dat hen wel over de streep”, lacht ze.

Jeugdland Etten-Leur duurt tot en met 18 augustus en is voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar toegankelijk.