Volledig scherm
Stichting Oude Stijl Jazz Etten-Leur opende in 2017 het seizoen met een optreden van de Mollies Jazz Bunch. © Marcel Otterspeer/Pix4Profs

Jazz-stichting Etten-Leur vindt geen geschikte locatie voor aftrap seizoen: eerste concert pas in oktober

ETTEN-LEUR - Door gebrek aan een goede locatie gaat het eerste concert van het nieuwe seizoen van Stichting Oude Stijl Jazz Etten-Leur niet door.

Het concert, dat ieder jaar een volle zaal bezoekers trekt, stond eigenlijk gepland voor aanstaande zondag. ,,Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden kunnen we zondag niet terecht in wijkgebouw De Linde, waar we het concert normaal gesproken houden”, zegt Berry Rijnen namens de stichting. 

Kermis

,,We hebben naar een andere locatie gezocht, maar niks gevonden. Omdat er het komend weekend kermis in Etten-Leur is, zijn veel zalen al bezet door een ander programma. Daarnaast moet de akoestiek in een zaal goed genoeg zijn, wat niet overal het geval is.”

Uitwijken

De stichting heeft nog geprobeerd om het concert een week te verplaatsen, maar dat kwam voor het orkest niet uit. ,,Het eerste concert vindt daardoor pas plaats op zondag 20 oktober”, zegt Rijnen. Mollies Jazz Bunch speelt dan in wijkgebouw De Linde. ,,Maar in november zitten we met hetzelfde probleem als nu, en wijken we uit naar Zaal Roeloffs.”

Quote

We gaan ons met volle energie inzetten voor de andere optredens

Berry Rijnen, Stichting Oude Stijl Jazz Etten-Leur

Rijnen vindt de situatie vervelend: ,,Maar er is niets aan te doen. We gaan ons met volle energie inzetten voor de andere optredens die tot mei 2020 op de planning staan.”