Volledig scherm
Voorzitter Ton Luijten van Internos © Internos

Internos gaat weer op kunstgras spelen

ETTEN-LEUR - Internos volgt de aanbevelingen van het RIVM. Dat betekent dat er in het nieuwe jaar weer op kunstgras wordt gespeeld. Voor de keepers wordt echter een uitzondering gemaakt.

Na de winterstop gaat de voetbalvereniging Internos het kunstgrasveld aan de Olympiade in Etten-Leur weer gebruiken. ,,Wij hebben altijd gezegd dat we het advies van het RIVM zouden volgen’’, zegt voorzitter Ton Luijten van Internos.

De selectie hervat in de eerste week van januari de training, de rest volgt in de week daarna. De tweede competitiehelft begint aan eind van die maand en de wedstrijden worden bij Internos vanaf dat moment weer op kunstgras gespeeld.

Het RIVM rapporteerde deze week dat het niet gevaarlijk is om te sporten op kunstgrasvelden met rubberkorrels van vermalen autobanden. Het instituut deed onderzoek nadat grote onrust was ontstaan over berichten dat de korrels kankerverwekkend zijn. Uit chemische analyses blijkt dat er in de rubberkorrels wel stoffen zitten die geassocieerd worden met kanker. ,,Maar het risico daarvan is praktisch verwaarloosbaar", stelde woordvoerder Els van Schie in een toelichting op de bevindingen.