Volledig scherm

Internos en DSE peilen behoefte fusie in Etten-Leur

ETTEN-LEUR - De voetbalverenigingen Internos en DSE uit Etten-Leur peilen in hoeverre hun leden een fusie tussen beide clubs zien zitten. "Het verzoek voor mogelijke fusie tussen voetbalclubs komt van Internos", stelt de voorzitter van DSE.

Internos bijt maandag 31 oktober het spits af. Daar staat een mogelijke fusie met buurclub DSE als discussiestuk op de agenda voor de algemene ledenvergadering. "Het is allemaal nog heel prematuur", zegt voorzitter Ton Luijten van Internos. "Internos en DSE hebben het er op bestuurlijk niveau over gehad. We willen weten hoe de leden er tegenaan kijken. Vinden ze het niks, dan is het ook zo weer van de agenda."

Onderzoeken
Volgens Luijten is het wel het onderzoeken waard. "We werken al samen op diverse gebieden. De inkoop willen we samen doen, we delen trainingsvelden, als DSE enkele pupillen over heeft en Internos ook dan proberen we samen een oplossing te zoeken voor die jeugd."

Over welke wending de discussie 31 oktober krijgt wil Luijten niet speculeren. "Het zal bij sommigen emoties oproepen, anderen zien het wellicht wel zitten."

DSE
Voorzitter Corné Lauwen van DSE wil er het liefst nog niets over zeggen. Ook bij DSE komt het in de algemene ledenvergadering op 4 november aan de orde.

"Wij hebben het niet expliciet op de agenda staan. Het valt bij ons onder de bestuursmededelingen, maar ook wij gaan onze leden peilen."

Lauwen benadrukt dat het verzoek van Internoszijde komt. "Die hebben begin van het jaar al eens gevraagd hoe we denken over een fusie. In eerste instantie hebben we dat afgehouden. Recentelijk kwam Internos nogmaals met het verzoek. Toen is besloten de mening van de leden te vragen."

Lees maandag meer in BN Destem