Informatie over vertraging rond N640 liet lang op zich wachten
ETTEN-LEUR - Omwonenden van de N640 hebben pas rijkelijk laat informatie gekregen over de vertraagde aanpak van die weg. In de toekomst moet die communicatie beter.
Dat staat - hier en daar een beetje tussen de regels door - in een brief die het college in Etten-Leur aan D66 stuurde.
Die partij vroeg een paar weken geleden naar de stand van zaken rond de aanpak van de provincialeweg. In die vragen schemerde kritiek op de communicatie met omwonenden en de gemeenteraad door. Dat het Etten-Leurse gedeelte van de weg twee jaar later wordt aangepakt dan het stuk in de gemeente Halderberge, kregen zij pas officieel te horen nadat een omwonende er zelf naar had gevraagd.
Meer lezen?
Ook in de gemeente Halderberge zijn raadsleden ontevreden over de communicatie rondom dit project. Daarover lees je onder meer in dit artikel. Omwonenden in Etten-Leur vertelden over hun ergernissen in dit verhaal.
Dat de schop in Etten-Leur pas later de grond in kan, heeft ermee te maken dat die gemeente de werkzaamheden wil combineren met ander werk op en onder de N640. Zo wil Etten-Leur de riolering bij Vosdonk verbeteren. De voorbereidingen voor dat werk duren langer dan voorzien. En om te voorkomen dat dezelfde weg twee keer kort na elkaar moet worden opengebroken, wacht de provincie met het groot onderhoud van de weg totdat Etten-Leur ook zo ver is.
Langer wachten
Dat betekent ook dat omwonenden langer moeten wachten op maatregelen waarvan zij hopen dat die geluidsoverlast en verkeersonveiligheid rond de N640 kunnen indammen.
Het college van B en W schrijft in haar antwoord op de D66-vragen dat de provincie de eerstverantwoordelijke is voor communicatie over de herinrichting. Maar ook dat het ‘zeker eerder gecommuniceerd had kunnen worden dat de planning verschuift, ook door de gemeente’.
Dat de provincie lang wachtte met informatie over de vertraging heeft volgens het college onder meer te maken met personeelswisselingen daar binnen dit project. Waarom Etten-Leur zelf nog wachtte met het informeren van de raad en omwonenden wordt in deze brief niet uitgelegd.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Rookmelder is vanaf 1 juli verplicht op élke woonlaag: hier moet je op letten
Waar rook is, is behalve vuur hopelijk ook een brandmelder. Op elke verdieping van het huis, want dat moet vanaf 1 juli in álle Nederlandse woningen. -
vrouwenvoetbal
Al voor de aftrap was DSE kampioen: ‘We staan hier in Amsterdam feest te vieren, toch een beetje gek’
De vrouwen van DSE versloegen Buitenveldert, maar wisten voorafgaand aan de wedstrijd al dat ze kampioen waren geworden. FC Eindhoven 2 verloor uit bij FC Berghuizen en daardoor was het gat naar DSE al te groot om nog in te halen. Het feestje is gestart in Amsterdam omdat de ploeg uit moest spelen maar aankomende week wordt DSE dan ook echt thuis in Etten-Leur gehuldigd. -
PREMIUM
Na vader, legt nu zoon krans bij herdenkingsplaquette bij de Van Goghkerk in Etten-Leur
ETTEN- LEUR - Klein en intiem was de start van het programma voor Dodenherdenking in Etten-Leur. Bij de herdenkingsplaquette, die hangt op de Van Goghkerk aan de Markt, werd om 18.00 uur de eerste kranslegging gedaan van de avond door de Etten-Leurse Corné van der Put en een lid van de Oranjestichting. -
PREMIUMGeld & Geluk
Astrid kwam met niets uit scheiding: ‘Kon binnen jaar auto van 15.000 euro kopen’
In deze rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen geld en geluk. Astrid wil dat haar kinderen elke week één euro sparen. ,,Zo lief: toen hun oma via WhatsApp was opgelicht, haalden ze hun spaarpot leeg.” -
Waarschijnlijk geen oldtimer motorraces meer in Etten-Leur
ETTEN-LEUR - Grote teleurstelling voor de motorliefhebbers: de VGBM Classic Grand Prix Etten-Leur gaat ook dit jaar niet door.
-
PREMIUM
‘Goedkope woning’ mag in Etten-Leur straks ineens véél meer kosten
ETTEN-LEUR - Het wordt in Etten-Leur niet makkelijker voor jongeren die zonder spaargeld hun eerste huis willen kopen. Die gemeente zegt de bouw van woningen onder de 200.000 euro niet meer af te kunnen dwingen. -
PREMIUMCOLUMN
Philips faalt, maar de topman krijgt gewoon z’n vette bonus
Naast goed nieuws bestaat er ook schijn-goed-nieuws. Neem Philips, waar aandeelhouders massaal tegen de bonus van topman Frans van Houten stemden. -
Getest: Dit is de beste inbouw-combimagnetron
Wat is de beste inbouw-combimagnetron? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord.