Volledig scherm
PREMIUM
Op het speelfort kunnen kinderen klimmen, klauteren en glijden. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

In speeltuin Hoge Neer in Etten-Leur kun je uren spelen met een waterpomp

BuitenspelenWaar kunnen kinderen in West-Brabant naartoe om vrijuit te bewegen, te ontdekken en te leren hun grenzen te verleggen? In deel 3 van deze serie: speeltuin Hoge Neer in Etten-Leur kun je elke dag van de week terecht voor urenlang speelplezier. Voor iedere leeftijd is er genoeg te doen.

Volledig scherm
Eva en Sven Machielsen op de vogelnestschommel. © Martijn Schraven

Al vanaf 9 uur 's ochtends is de poort open van speeltuin De Hoge Neer in Etten-Leur. Entree wordt er niet geheven. De speeltuin is lekker ruim opgezet en biedt speelplezier voor kinderen van alle leeftijden. Sven (4) en Eva (2) Machielsen uit Prinsenbeek zitten samen op de vogelnestschommel en manen papa Jeroen om hen steeds hoger te duwen.

Het is nog betrekkelijk vroeg op de dag, dus ze hebben pas op een paar toestellen gezeten. Maar ze kennen de speeltuin al helemaal aangezien ze hier vorige week nog zijn geweest met tante Bianca. ,,Eva houdt het meest van glijden", weet Sven te vertellen. Zelf kwam hij aanvankelijk ook vooral voor de glijbaan maar nu hij hier eenmaal is, blijkt schommelen toch ook wel heel erg leuk.