Volledig scherm
PREMIUM
Boudewijn Wouters schept de klei die hij voor zijn urnen gebruikt zelf uit de grond. © Marcel Otterspeer / Pix4Profs

In Etten-Leur kun je zelf een urn maken van natuurklei: 'Dat maakt rouw fysiek'

ETTEN-LEUR - Boudewijn Wouters maakt urnen van natuurklei en begeleidt workshops waarin mensen dat zelf kunnen doen. ,,Je wordt weer helemaal één met de natuur."

Hij noemt zich een gevoelsmens, laat vol trots foto's van de kleinkinderen zien - ,,wat een rijkdom" - en toont, terwijl de koffie loopt, verschillende vazen en potten uit eerdere projecten. Boudewijn Wouters is een warm mens, vertelt graag en gestructureerd zijn verhaal en kan zich goed in anderen inleven. Na het verlies van een dierbare, vormde zijn hobby, werken met keramiek, een passende manier om het afscheid bewuster te beleven, om écht en letterlijk stil te staan bij het leven.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Theatergroep Josjes uit Etten-Leur sleept met poster voor ‘Shrek the musical’ publieksprijs binnen bij AMA

  Theater­groep Josjes uit Et­ten-Leur sleept met poster voor ‘Shrek the musical’ publieks­prijs binnen bij AMA

  ETTEN-LEUR - Theatergroep Josjes uit Etten-Leur is in de prijzen gevallen tijdens het Amateur Musical Awards Gala. Dat werd maandagavond gehouden in het Luxor Theater in Rotterdam. De publieksprijs die het gezelschap mee naar huis mocht nemen was die voor de mooiste poster. Die werd gemaakt voor de voorstelling Shrek the Musical. De Etten-Leurse theatergroep Max Mini was eveneens genomineerd voor de awards maar keerde terug met lege handen. De grote winnaar bij de verkiezingen was de BOV. Dit gezelschap uit Bergen op Zoom wist beslag te leggen op maar liefst drie awards. Naast de hoofdprijs voor de beste amateurmusical van Nederland gingen ook de onderscheidingen voor de beste mannelijke hoofdrol en het beste toneelbeeld naar de BOV. De prijzen waren voor de voorstelling De Producers, die afgelopen voorjaar acht keer op de planken werd gezet in Bergen op Zoom.
 1. Stemmen voor publieksprijs van het centrumFIT sportgala in Etten-Leur

  Stemmen voor publieks­prijs van het centrumFIT sportgala in Et­ten-Leur

  ETTEN-LEUR - Tot 10 januari kunnen er stemmen uitgebracht worden voor de publieksprijs van het CentrumFit sportgala in Etten-Leur. Belangstellenden kunnen daarvoor op de site www.sportgala-ettenleur.nl terecht. Daar vinden zij de namen van alle genomineerde sporters. Voor de publieksprijs kan er gestemd worden op kandidaten die genomineerd zijn als sportman, sportvrouw of sporter met een beperking. Een van die in totaal 24 sporters krijgt zaterdag 26 januari de Piet Sprenkels publieksprijs.
 2. Etten-Leurse schrijfster Mary van Duuren signeert haar boeken bij The Readshop in haar woonplaats

  Et­ten-Leur­se schrijf­ster Mary van Duuren signeert haar boeken bij The Readshop in haar woonplaats

  ETTEN-LEUR - De Etten-Leurse schrijftster Mary van Duuren geeft zaterdag een signeersessie in The Readshop in het winkelcentrum in haar woonplaats. Dat gebeurt tussen 14.00 en 15.30 uur. De 55-jarige Van Duuren heeft inmiddels drie boeken op haar naam staan. De meest recente is ‘De schittering in de diepte’. Dat boek gaat over een terroristische aanslag in Brussel. Hoewel het fictie is heeft de schrijfster zich wel laten inspireren door de gebeurtenissen die in 2001 plaatsvonden in de Belgische hoofdstad. Naar aanleiding van het verschijnen van ‘De schittering in de diepte’ is de Etten-Leurse inmiddels te gast geweest in verschillende radio- en televisieprogramma's bij regionale zenders. Dat is in de smaak gevallen. ,,Een paar jaar geleden kon ik hier alleen maar van dromen”, zegt Van Duuren. ,,Al die media-aandacht is fantastisch en ik geniet er met volle teugen van.”