Volledig scherm
Winkelhart Etten-Leur. Foto Thom van Amsterdam

Impuls voor Winkelhart Etten-Leur: nieuwe winkels en extra activiteiten

ETTEN-LEUR - Winkelhart Etten-Leur wil zich meer gaan onderscheiden in de regio. Dat gaat gepaard met een bescheiden verbouwing van het binnenplein en de komst van nieuwe winkels. „Extra activiteiten moeten daarnaast zorgen voor meer bezoekers, meer sfeer, meer beleving, meer verleiding”, licht Frank Baremans, voorzitter stichting Winkelhart Etten-Leur, de plannen toe.

De afgelopen maanden is in samenspraak met alle partijen, zoals de vastgoedeigenaren, ondernemers en gemeente een toekomstvisie opgesteld. Als voorbeeld van een kwaliteitsimpuls noemt Baremans de komst van Scotch & Soda. De nieuwe zaak gaat naar verwachting half april al open. Recent openden Studio Annebel en STYLE by Van Gastel MEN al hun deuren en kreeg Bakker Bart een nieuwe franchisenemer. „Allemaal positieve ontwikkelingen”, zegt Baremans.

De verbouwingswerkzaamheden die plaatsvinden in het overdekte centrum verklappen echter nog meer. Er wordt een nieuwe vloer gelegd. Het streven is ook dat er een speelplein komt met allerlei toestellen. Baremans: „Het gezin wordt de hoeksteen van het centrumgebied. Dat gaan we kracht bijzetten door een nieuwe slogan: ’t Gezelligste winkelhart voor de hele familie.”

Omdat er in het centrumgebied meer te beleven moet zijn, zijn tien happenings per jaar voorzien. Er wordt gedacht aan thematische activiteiten die door de ondernemers zelf worden opgezet. De komende maanden wordt het actviteitenplan verder verfijnd. In november moet er een plan liggen voor heel 2017.

Zaterdag in BN DeStem meer over de toekomst van het Winkelhart in Etten-Leur.