Volledig scherm
Illegale huisvesting arbeidsmigranten in een bergruimte in Etten-Leur © Mariette den Engelse

Illegale huisvesting arbeidsmigranten in een bergruimte in Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Bij een controle op huisvesting van arbeidsmigranten in Etten-Leur is dinsdagavond een Roemeense vrouw aangetroffen die woonde in een bergruimte in de tuin van een eengezinswoning. In de woning zelf sliepen ook nog vijf arbeidsmigranten plus de eigenaar van de woning. Een vergunning voor huisvesting van arbeidsmigranten was er niet.

,,Dit willen we niet zien. Die bergruimte moet meteen leeggehaald", stelde Niels Mensink, toezichthouder van de gemeente Etten-Leur. Voor de huisvesting in de woning kon de eigenaar een vergunning aanvragen. De arbeidsmigranten vertelden driehonderd euro per maand voor een kamer te betalen. Voor een klein kamertje moest maandelijks 150 euro betaald worden. 

Bij een ander adres woonden zes Roemenen in een eengezinswoning. De situatie was in orde alleen ontbrak ook hier de vergunning voor het huisvesten van arbeidsmigranten.  Zij betaalden ieder tweehonderd euro huur per maand. 

Bij twee andere adressen werden geen misstanden geconstateerd. De controle is gehouden in het kader van het project handhaving huisvesting arbeidsmigranten West-Brabant. Daar doen dit jaar acht gemeenten aan mee. 

Volledig scherm
Illegale huisvesting arbeidsmigranten in een bergruimte in Etten-Leur, met toezichthouder Niels Mensink van de gemeente Etten-Leur. © Mariette den Engelse
Volledig scherm
Illegale huisvesting arbeidsmigranten in een bergruimte in Etten-Leur. © Mariette den Engelse
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement