Volledig scherm
De geparkeerde vrachtwagen aan de Zeedijk zorgt voor overlast voor het andere vrachtverkeer. © Mariëtte den Engelse

Illegaal parkeren Zeedijk groot probleem voor ondernemers op bedrijventerrein Zwartenberg

ETTEN-LEUR  Vrachtwagens die illegaal parkeren langs de Zeedijk zijn een grote ergernis voor ondernemers op bedrijventerrein Zwartenberg in Etten-Leur. Het probleem speelt al jaren, de gemeente zegt aan een oplossing te werken.

Quote

Ik heb liever niet dat mijn chauffeurs stilstaan. Tijd is geld.

Toon Verbraak, Jansen Beton BV

Steeds vaker worden vrachtwagens geparkeerd op de Zeedijk. ,,Het mag niet, maar sommige bedrijven hebben geen ruimte genoeg. Bedrijven zouden het onderling oplossen, maar dat gaat niet snel genoeg", stelt bestuurslid Toon Verbraak van de Industriële Kring Etten-Leur (IKE) en eigenaar van Jansen Beton, gevestigd aan de Zeedijk. ,,We rijden de hele dag af en aan met betonmixers. Er zijn dagen bij dat er van ons bedrijf honderd vrachtwagens over de Zeedijk komen. Die moeten soms honderd meter over één baan rijden. Dan moet er op elkaar gewacht worden. Ik heb liever niet dat mijn chauffeurs stilstaan. Tijd is geld."

Overnachten

Chauffeurs overnachten ook steeds vaker langs de Zeedijk met alle ellende van dien. ,,Er ligt regelmatig afval in de berm en ontlasting. Dat trekt ratten aan. Daar kan je op wachten", stelt Verbraak. ,,We zijn er al lang mee bezig. De Zeedijk is geen brede weg. De problematiek neemt alleen maar toe nu de economie aantrekt , bedrijven uitbreiden en er meer vrachtwagenbewegingen komen."

Parkeervoorziening

Er moet volgens Verbraak een goede parkeervoorziening komen. ,,Daar zijn we over in gesprek met de gemeente. Die is van goede wil. Het heeft allemaal te maken met kosten."  Frans de Rond, eigenaar van straal- en spuitbedrijf De Rond, heeft een paar jaar geleden al eens aangeboden op een deel van zijn terrein een goede parkeerplaats met voorzieningen aan te leggen. ,,Maar eerlijk gezegd denk ik niet dat dat nog werkt. Als er een dergelijk terrein komt met toiletten en dergelijke, dan kost parkeren daar ook geld. Dan komen de chauffeurs niet meer. Bedrijven weten dan ineens wel een andere oplossing, denk ik", zegt De Rond.  

Oplossing

De gemeente is op de hoogte van de parkeerproblematiek. ,,We hebben met de Industriële Kring afgesproken dat we naar een oplossing  zoeken", stelt wethouder Jan van Hal. ,,We zijn verschillende mogelijkheden aan het onderzoeken. Maar daar is nog geen uitsluitsel over."

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Een aanhouding en verschillende boetes en bekeuringen uitgedeeld tijdens patsercontrole in Etten-Leur: dit zijn de resultaten
    VIDEO

    Een aanhouding en verschil­len­de boetes en bekeurin­gen uitgedeeld tijdens patsercon­tro­le in Et­ten-Leur: dit zijn de resultaten

    ETTEN-LEUR - Tijdens een patsercontrole bij het Brabantpark in Etten-Leur heeft de politie samen met de Belastingdienst woensdagavond verschillende bekeuringen uitgedeeld, boetes geïnd en beslag gelegd op auto's. Er is ook een 20-jarige man uit Prinsenbeek aangehouden, omdat hij een imitatiewapen in de auto had liggen. Daarnaast is er 38.000 euro aan openstaande vorderingen geïncasseerd.