Volledig scherm
Jesper van den Ouweland aan het werk in het laboratorium van Supertape. 'Het is hét ideale bijbaantje, ik kan zelf mijn tijd indelen.' foto Edmund Messerschmidt/het fotoburo

'Ik verdien graag iets bij in de zomer'

ETTEN-LEUR - Waar anderen studenten in hun zomervakantie graag uitslapen, gaat de 18-jarige Jesper van den Ouweland iedere dag naar zijn vakantiebaantje bij Supertape BV.

De vwo-student, die volgend jaar naar het examenjaar gaat, verdient graag wat bij in de zomermaanden. "Ik ben net terug van een vakantie in Albufeira. Hartstikke leuk, maar het heeft me wel veel geld gekost. Dus ik moet mijn spaarpot weer een beetje aanvullen, hè", zegt hij lachend. Jesper heeft zijn vakantiebaantje te danken aan zijn vader, die op de im- en exportafdeling van het bedrijf werkt. "Vorig jaar heb ik hier ook een periode gewerkt. Toen stond ik aan de lopende band. Nu werk ik in het laboratorium. Daar ben ik wel blij om, voor mijn gevoel ben ik nu een stapje omhoog gegaan."Wat Jesper precies moet doen? Voornamelijk testjes met tape. "Ik moet bijvoorbeeld testen hoe sterk de tape is bij verschillende temperaturen", legt hij uit. De vakantiewerker is erg blij met zijn baantje "Al mijn collega's zijn hartstikke aardig. Daarnaast kan ik zelf mijn dag indelen. Dat vind ik heel fijn."Het enige nadeel dat Jesper kan bedenken, is het aantal uur dat hij moet werken. "Ik werk veertig uur per week. Dat is best veel als je daar niet aan gewend bent."Toch is Jesper aan het eind van de dag niet moe. "Nee dat valt reuze mee. Alles gaat hier heel relaxed. Ik heb na mijn werk nog genoeg energie over over om leuke dingen te doen."Jesper drinkt 's avonds graag een paar biertjes met zijn vrienden. "Ik denk dat mijn salaris vooral opgaat aan bier en andere alcoholische versnaperingen", grapt hij.Al voelt hij zich bij Supertape als een vis in het water, in zijn vaders voetsporen wil Jesper niet treden. "Na het vwo wil ik bewegingswetenschappen gaan studeren. Fysiotherapie, zeg maar", legt hij uit.Bijbaantjes en de daarbij komende salarissen zijn de laatste tijd veel in het nieuws geweest. Jongeren zouden het niet aandurven om over hun salaris te onderhandelen met hun baas, terwijl dit helemaal niet zo vreemd is.Jesper denkt dat hij een gemiddeld salaris verdient. "Vrienden van mij die in de zorg of bij een callcenter werken verdienen wel wat meer. Maar ik kan veel uren maken, waardoor ik ook een aardig zakcentje overhoud."De vwo-student gaat een gesprek met zijn baas over opslag liever uit de weg. "Nee, daar zou ik me een beetje ongemakkelijk bij voelen."

  1. Start aanpak foute fruitbedrijven: meteen 1.500 kilo cocaïne onderschept
    PREMIUM

    Start aanpak foute fruitbe­drij­ven: meteen 1.500 kilo cocaïne onder­schept

    BREDA/KAPELLE - In de strijd tegen de alsmaar toenemende cocaïnesmokkel is de politie in West-Brabant en Zeeland deze week begonnen met een nieuwe aanpak: het controleren van 'verdachte’ fruitbedrijven, zo'n dertig in aantal. Dat leverde meteen succes op. In de haven van Antwerpen werd vrijdag 1.500 kilo cocaïne in beslag genomen in een container met bananen, bestemd voor een fruitbedrijf in Kapelle in Zeeland.