Volledig scherm
Ook het ijs op de vijver is vernield. © Mariette den Engelse

IJsbaan vernield op trapveldje Etten-Leur

ETTEN-LEUR - De schaatspret op het schaatsbaantje in de wijk Schoenmakershoek was van korte duur. Zondag konden kinderen voor het eerst de ijzers onderbinden, aan het einde van de middag was de ijsvloer op het trapveldje volledig vernield. En ook de vijver in dezelfde wijk is onbegaanbaar voor schaatsliefhebbers. Ook daar is de ijslaag kapotgemaakt.

Dit tot grote ergernis van Twan van Exsel, wijkbewoner van het eerste uur. Hij heeft een brief met een hartekreet gestuurd naar de gemeente, scholen, wijkvereniging, wijkagent en BN DeStem. Of er alsjeblieft aandacht geschonken kan worden aan de norm fatsoen.

Als een van de eerste bewoners van de wijk Schoenmakershoek heeft Van Exsel samen met zijn gezin een paar jaar veel schaatsplezier beleefd op de vijver van het park in Schoenmakershoek. ,,Sinds een paar jaar wordt het ijs meteen vernield, zodra er een laagje ligt. Dit jaar is het erger dan ooit", schrijft Van Exsel. ,,Het ijs op de vijver was wellicht nog te dun, maar ook na nog een paar nachten extra vorst kan er niet meer geschaatst worden op de vijver." Overal liggen brokken ijs op de ijslaag. Schaatsen is onmogelijk.

Als alternatief heeft de brandweer het afgelopen weekeinde een ijsbaantje aangelegd op het trapveldje. ,,Dat is zondag compleet vernield. Niet alleen door baldadige jeugd, maar ook door ouders en kleine kinderen", meldt een hoogst verbaasde Van Exsel die dat met eigen ogen heeft gezien. Henk van der Zanden, bestuurslid van de wijkvereniging Schoenmakershoek vindt het ook jammer dat het ijs op de vijver meteen is vernield. ,,Daar hebben we vanuit de wijkvereniging geen bewaking op." Die bewaking was er wel bij de voetbalcourt. Daar hebben we zaterdag overdag en 's avonds toezicht gehouden. Zondag bleek het baantje niet goed genoeg. Kinderen konden op een klein deel wat spelen en schaatsen, maar het ijs was niet goed genoeg. Dat het ijsbaantje daar stuk is, begrijp ik wel."

Van Exsel wil kinderen en volwassenen met de neus op de feiten drukken: Wie het ijs vernielt, verpest het voor iedereen. Hij hoopt met zijn schrijven de ogen van de mensen te openen. ,,Ik hoop dat we in ieder geval in onze wijk nog wat normen en waarden hoog kunnen houden."

De wijkvereniging hoopt op nog een vorstperiode. ,,Dan spannen we eerder rood-wit lint om het veldje, zodat duidelijk is dat niemand er op mag. Wij willen eigenlijk dat er in de winter van alle voetbalcourts in de verschillende wijken ijsbaantjes worden gemaakt."

Volledig scherm
Het ijs bij het trapveldje is vernield. © Mariette den Engelse