Betty Exalto is secretaris van de HuurdersBelangenVereniging Etten-Leur. Ze pleit voor meer duurzame huurwoningen. Exalto heeft zelf een huurwoning met warmtepomp: dat zorgt voor veel lagere energiekosten.
Volledig scherm
PREMIUM
Betty Exalto is secretaris van de HuurdersBelangenVereniging Etten-Leur. Ze pleit voor meer duurzame huurwoningen. Exalto heeft zelf een huurwoning met warmtepomp: dat zorgt voor veel lagere energiekosten. © Pix4Profs-Ron Magielse

Huurders willen sneller betere isolatie: ‘Huis waaruit aan alle kanten warmte weglekt, is huis met gebrek’

ETTEN-LEUR - Soms voelt Betty Exalto zich bijna schuldig over haar huurhuis met goede isolatie, warmtepomp en klimaatbestendige tuin. ,,Onze energierekening blijft betaalbaar. Dat is fijn. Maar ik weet dat anderen voor dezelfde huur in verouderde huizen zitten, met energiekosten die ze eigenlijk niet meer kunnen betalen. Dat voelt oneerlijk.”

  1. Energiekosten verschillen duizenden euro's per gemeente, hier betaal je in Brabant gemiddeld het minst (en het meest)
    PREMIUM

    Energiekos­ten verschil­len duizenden euro's per gemeente, hier betaal je in Brabant gemiddeld het minst (en het meest)

    Brabant staat op plek drie van de duurste provincies qua gemiddelde energieprijs. Hier wordt gemiddeld zo’n 4428 euro per huishouden per jaar aan energiekosten betaald. In de gemeente Alphen-Chaam wordt gemiddeld het meest aan energie betaald: 5538 euro per jaar. Dat is een stuk meer dan de gemeente met de laagste gemiddelde energiekosten: Tilburg, met een prijs van 3838 euro.