Volledig scherm
© Thinkstock

Hulp voor beginnende zzp'ers in West-Brabant: 'Zij zijn van groot belang voor economie'

ETTEN-LEUR - Op welke social media moet ik me presenteren? Hoe zet ik een efficiënt boekhoudsysteem op? Is mijn franchisecontract in orde? Allemaal vragen waarmee beginnende ondernemers kunnen worstelen.

En waarmee ze sinds kort terecht kunnen op het gisteren officieel gelanceerde ZZP West-Brabant, een kennisplatform voor beginnende ondernemers.

Dat platform wil de slagingskans van beginners vergroten door het aanbieden van e-learningcursussen, praktijkgerichte workshops en een zogeheten online social community waar ondernemers met elkaar kunnen communiceren. Het valt onder de vleugels van het bredere Brabant Start, waarin provincie, FNV, Kamer van Koophandel, de gemeenten Eindhoven, Breda en Tilburg, de Ondernemerslift en de Starterscentra West-Brabant samenwerken om 'de economische slagkracht te versterken'.

Volgens Brabant Start zorgen startende ondernemers voor veel werkgelegenheid en zijn ze daarom van groot belang voor de economie. De Bredase wethouder Boaz Adank bevestigde dat gistermiddag tijdens de aftrap van het ZZP-kennisplatform. "Jaarlijks starten in West-Brabant 5.000 mensen een bedrijf. Dat staat gelijk aan 48.000 banen. Die initiatieven moeten we als overheid dus ondersteunen. Elke euro die we er als overheid aan besteden, kan uitgroeien tot een uiteindelijke economische waarde van 103 euro."

Van de startende ondernemers die begeleiding krijgen, is 85 procent na twee jaar nog actief, zonder begeleiding ligt dat percentage 20 tot 25 procent lager.

Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Nieuws via WhatsApp ontvangen of ons volgen op Facebook? Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.