Bouwplannen. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Bouwplannen. Foto ter illustratie. © Thinkstock

Huizen nemen plek van school in aan de Banakkerstraat

ETTEN-LEUR - Er staan nog een paar papieren hobbels in de weg, voordat de bouw van veertien woningen aan de Banakkerstraat echt kan beginnen. Op de voormalige locatie van basisschool De 4 Heemskinderen in Etten-Leur moeten twaalf rijtjeshuizen en een twee-onder-een-kapper komen. 

Vier van die huizen worden gebouwd in een lage prijscategorie, zodat ze ook bereikbaar zijn voor starters op de woningmarkt.

Maar voordat de schop de grond in kan, moet het bestemmingsplan voor deze locatie nog wel worden aangepast. In de weken waarin het concept voor dat veranderde bestemmingsplan ter inzage lag, heeft niemand er bezwaren tegen ingediend. Omwonenden kregen in een eerder stadium van de planvorming dan ook al de kans hun wensen en zorgen rondom het bouwplan te delen.

Vergaderen - maar hoe?

Wethouder Ger de Weert hoopt nu dat de gemeenteraad in mei akkoord gaat met de wijziging van het bestemmingsplan. Daarbij zouden de maatregelen rond het coronavirus nog wel voor een uitdaging kunnen zorgen. Want het is nu natuurlijk allerminst zeker, dat er in mei weer fysiek vergaderd kan worden.

Er wordt landelijk gewerkt aan wetgeving die het mogelijk maakt dat gemeenteraden digitaal kunnen vergaderen en ook digitaal besluiten kunnen nemen; dus online, zonder dat raadsleden elkaar ‘in het echt’ zien. De wethouders in Etten-Leur gaan ervan uit dat ook hun gemeente deze weg zal benutten om tijdens de corona-epidemie besluiten te kunnen nemen.