Volledig scherm
© Zorg en Zekerheid

Huisartsenposten West-Brabant: 49 mensen naar de dokter, zes minderjarig

Oud en NieuwBERGEN OP ZOOM/BREDA - Een drukke nacht voor de vijf huisartsenposten in de regio. In totaal ontvingen zij 49 mensen met (vuurwerk)letsel of overmatig alcohol- en/of drugsgebruik. Onder de 49 mensen waren zeker zes minderjarigen. 

Op de huisartsenposten in Breda, Etten-Leur, Roosendaal en Bergen op Zoom zijn geen mensen binnengekomen die te diep in het glaasje hadden gekeken of teveel drugs hadden gebruikt. 

Breda 

In Breda kwamen, over de dag en de nacht verspreid, twaalf mensen binnen met letsel. ,,Het was vooral rommelig in Breda tot een uur of vier", vertelt een woordvoerster van de stichting Huisartsenposten West-Brabant. Drie van de patiënten waren onder de vijftien jaar. 

Oosterhout

Van de elf mensen die binnenkwamen bij de Huisartsenpost in Oosterhout (HAP Oosterhout) met vuurwerkletsel, was er bij acht van hen sprake van letsel aan het oog. Vijf mensen kwamen binnen met wonden. Drie mensen meldden zich bij de doktoren vanwege alcohol- en/of drugsgebruik. 

Vooral tussen 00:05 en 02:30 was het daar erg druk. Ook was er een piekmoment tussen 05:30 en 08:00. ,,De dubbele bezetting was wel noodzakelijk", meldt de manager van HAP Oosterhout. 

Etten-Leur

In Etten-Leur kwamen er vijf mensen met brandwonden bij de dokterspost: één daarvan werd doorverwezen naar de spoedeisende hulp. Opvallend: onder de gewonden waren een kind van 9 en een van 11 jaar, die vuurwerkletsel hadden opgelopen, laat de stichting Huisartsenposten West-Brabant weten. 

Roosendaal

Negen mensen meldden zich in Roosendaal bij de huisartsenpost. ,,Eén daarvan is doorgestuurd naar de spoedeisende hulp", aldus een zegsvrouw. ,,Een andere patiënt is naar het brandwondencentrum gebracht."

In Roosendaal is er ook één melding gedaan van agressie. 

Bergen op Zoom

In Bergen op Zoom kwamen er vier mensen binnen bij de huisartsenpost, waarvan één slachtoffer onder de vijftien jaar was. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement