Kijkdag bij transportbedrijf Heijboer.
Volledig scherm
Kijkdag bij transportbedrijf Heijboer. © peter van trijen/pix4profs

Honderden bezoekers op kijkdag bij failliet transportbedrijf Heijboer in Etten-Leur

ETTEN-LEUR - De kijkdag die zaterdag gehouden werd ten behoeve van het in december failliet verklaarde Transportbedrijf Heijboer trok honderden belangstellenden. Het waren niet alleen kijkers uit eigen land die interesse toonden in de vele kavels die op het buiten- en binnen terrein van het transportbedrijf aan de Tussendonk stonden opgesteld. 

Ondernemers uit landen zoals onder meer Polen, Roemenië en zelfs Kazachstan wisten volgens een werknemer van BVA- Auctions de weg naar het bedrijf te vinden. Het in Amersfoort gevestigde veilingplatform houdt de veiling in opdracht van de Etten-Leurse curator René Hofland. 

Wipkarren

Vanaf 23 januari kon er op de 1100 kavels geboden worden. De sluitingsdatum van de online veiling is maandag 19 februari om 15.00 uur. Het aanbod varieerde van opleggertrekkers, motor- en aanhangwagens, wipkarren, stuwbakken tot kantoorinventaris. 

Een ondernemer van een opleggerverhuurbedrijf uit Eindhoven, die liever niet met zijn naam in de krant wil, meent dat het hele wagenpark in slechte staat verkeert met veel schade. ,,Na een twee uur durend rondje is dat de enige teleurstellende conclusie die ik er aan kan verbinden", licht hij desgevraagd toe. 

Quote

Na een twee uur durend rondje is de teleurstel­len­de conclusie dat het wagenpark in slechte staat verkeert met veel schade

Bezoeker van de kijkdag

De negenjarige Rik van de Pol wijst zijn vader hoopvol op een dockingstation dat zijn belangstelling heeft getrokken. Helaas voor de knaap heeft het niet de geschikte aansluiting. In de kantine herinneren de bordjes met daarop de tijden van de lunchpauze en de gedenktegel met de gevleugelde uitspraak; '' het is, zoals het is", van directeur en eigenaar Cok Heijboer aan tijden van succes. 

Calais 

De in 2012 overleden Heijboer was de derde generatie in het familiebedrijf die achter het stuur zat. Het transportbedrijf dat specialistisch was op het vervoer naar onder ander Engeland en Ierland ging al eerder in 2016 failliet. Eén van de oorzaken waren onder ander de vluchtelingencrisis op en rond Calais waardoor het bedrijf in de problemen was geraakt. Het bedrijf maakte een doorstart onder de naam Heijboer Etten-Leur BV met behoud van het voltallige personeel. 

Notitieboekje

Op 5 december 2017 heeft de rechtbank Zeeland West-Brabant het faillissement van het bedrijf uitgesproken. ,,Joost Helmut noteert driftig de kavelnummers in zijn notitieboekje. ,,Ja, wij zijn zeker geïntereseerd", licht hij toe. Hij is hier samen met zijn zoon die een transportbedrijf in de regio heeft. 

Het is een dubbel gevoel waarmee de ondernemers op het terrein rond lopen. ,,Wij kunnen hier waarschijnlijk voor een aantrekkelijke prijs zaken doen, maar voor het bedrijf dat meer dan zeventig jaar heeft bestaan is het een trieste zaak", geeft hij toe. ,,Maar wij zijn realistisch genoeg om te erkennen dat het is iets dat iedereen kan overkomen, dus ons ook."

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van BN DeStem en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement